Alfonso Cuarón si dal dlhú pauzu. V roku 2006, keď do kín uviedol svoj posledný film, sci-fi Potomkovia ľudí (Children of Men), nebol už neznámym tvorcom, ale až vďaka nemu sa stal všeobecne uznávaným. Odvtedy pracoval na pár filmoch len ako producent. A až teraz prichádza s novým filmom a dokonca ide o jeho autorský počin. K scifi-fi thrilleru Gravity totiž napísal spolu so svojim synom Jonásom Cuarónom aj scenár.

Gravity bude filmom dvoch hercov. George Clooney a Sandra Bullock stvárnia astronautov na misii s raketoplánom Explorer. Zrejme ide o opravu Hubblovho telescopu. Veliteľ misie Matt Kowalsky je na svojej poslednej výprave a doktorka Ryan Stone naopak na prvej. Situácia sa však prekvapivo rýchlo zmení v úplnú katastrofu. Do raketoplánu vrazia početné úlomky z poškodeného satelitu a takmer úplne ho zničia. Dvojica sa tak ocitá vo vesmíre úplne sama a bez spojenia so Zemou.

Počas uplynuvšieho Comic-Conu International bola zverejnená séria klipov, ktorá priniesla niekoľko dlhších záberov. Film si vďaka nej vyslúžil veľkú pozornosť. Zverejnený bol aj neoficiálny extended trailer, ktorý obsahuje všetky tieto zábery a zároveň aj tie z prvého teaser traileru. Máme tak k dispozícii celkom ucelený materiál. Sľubuje nám napínavý a vizuálne precízny thriller. Rozpočet Gravity dosiahol 80 miliónov a je na ňom vidieť. Svetová premiéra bude 28. augusta na filmovom festivale v Benátkach. Do bežnej kinodistribúcie sa u nás dostane 3. októbra.

Zaujímavosťou je, že pokým v traileroch je vo vesmíre zvuk, priamo vo filme nebude. Cuarón sa tak rozhodol, aby zachoval autenticitu.