Krotiteľov duchov pozná snáď každý z nás. Fenomén, ktorý dnes zahŕňa okrem dvoch celovečerných filmov aj televízne seriály, komiksy, román a mnoho počítačových hier, začal v roku 1984. To sa do kín dostal prvý film. Stál za ním producent a režisér Ivan Reitman, ktorý sa narodil v slovenskom Komárne. Úspešný je najmä v komediálnom žánri a napríklad Silvester Stalone a Arnold Schwarzenegger sa stali komediálnymi hercami práve vďaka nemu.

Krotitelia duchov však predstavujú jeho najúspešnejší projekt. A tak sa spolu so scenáristami Danom Aykroydom a Haroldom Ramisom, ktorý sa po boku Billa Murraya objavili aj v hlavných úlohách, pustil zakrátko aj do druhého dielu, ktorý bol uvedený v roku 1989. Práce na scenári pre tretí film započal Dan Aykroyd už začiatkom 90. rokov, ale z filmu nakoniec nič nebolo, i keď idea žila ďalej. Až v minulom roku sa ľady konečne pohli.

Na scenári pracuje dvojica Gene Stupnitsky a Lee Eisenberg, ktorých preslávila najmä americká verzia seriálu The Office. Režisérom a producentom bude opäť Ivan Reitman a vrátil by sa malo i hlavné osadenstvo. Istý je už Dan Aykroyd (vďaka jeho vyjadreniam sa vie o filme väčšina informácií), Harold Ramis a zrejme sa vráti aj Sigourney Weaver. Čaká sa ešte na vyjadrenie Billa Murraya, ale i jeho prípadná neúčasť skorý štart nakrúcania neohrozí. Produkčnému tímu ostáva ešte doplniť mladšiu zostavu krotiteľského tímu. Od posledného filmu prešlo už mnoho rokov a to sa zohľadnilo aj v scenári, ktorý je podľa Aykroyda vynikajúci. Hrdinovia príbehu sú už podstatne starší a boj s duchmi už nie je pre nich to práve. Budú tak zaúčať novú generáciu, ktorá má kšeft po nich prevziať.

Aktuálne tak hľadajú troch mladých hercov a jednu herečku. Kástingy ešte len budú prebiehať a po ich skončení sa na jar budúceho roka začne samotné nakrúcanie.