Dohodou spoločností MGM, New Line Cinema a Warner Bros. o distribúcii dvojdielneho celovečerného filmu Hobit sa uzavreli prípravné práce a budúci mesiac sa môže začať nakrúcať. O adaptáciu ďalšej úspešnej knihy J.R.R. Tolkiena sa postará režisér Pána prsteňov Peter Jackson. Premiéra prvého dielu je naplánovaná na 19. december 2012 a druhého približne rok na to.

O obsadení koluje zatiaľ viac dohadov ako skutočne potvrdených faktov, ale podľa dostupných informácií by sa vo filmoch mali objaviť Cate Blanchett, Ian McKellen a Martin Freeman (Stopárov sprievodca po Galaxii) v hlavnej postave Bilboa Bagginsa. O scenár sa postarala veľmi zaujímavá zostava. Okrem Petra Jacksona, dvojice Philippa Boyens a Fran Walsh (obe Pán prsteňov a King-Kong) je v nej aj Guillermo del Toro, ktorý okrem toho, že je úspešný producent a režisér, napísal scenáre k filmom ako Hellboy a Faunov labyrint.

Peter Jackson opäť sľubuje prelomové vizuálne efekty, ktoré by tento krát mali byť podporené aj tým, že Hobit bude nakrútený v 3D.

Zdroj: Warner Bros.