V stredu 22. augusta sa začne v Karlových Varoch medzinárodná súťažná prehliadka študentských filmov Fresh Film Fest. Jej štvrtý ročník potrvá od 22. do 26. augusta. Festival nadväzuje na viac než tridsaťročnú tradíciu medzinárodných študentských filmových festivalov, ktoré sa usporadúvali v Karlových Varoch.

Prihlásených je tento rok až 678 filmov. Európskych je 403, českých 69, no nájdu sa aj zástupcovia takých krajín ako Argentína, Juhoafrická republika, či Singapur. Premietať sa bude v šiestich kinách a program oživia aj projekcie na verejnom priestranstve. Zabezpečený je takisto sprievodný program, na ktorom vystúpi množstvo zaujímavých kapiel.

Hlavný program sa skladá z troch súťažných sekcií a ôsmich nesúťažných sekcií. Udelené budú najmenej štyri ceny, konkrétne Hlavná cena za najlepší film festivalu v Hlavnej súťaži hraných a dokumentárnych filmov, cena Theatre Optique v súťaži nových foriem a animácií, cena pre najlepší film v sekcii Central and Eastern Europe (Stredná a východná Európa) a Cena divákov.

Festival sa teší čoraz väčšej obľube, o čom svedčí narastajúci počet filmov aj divákov. Pre ďalšie podrobnosti si pozrite oficiálnu stránku festivalu www.freshfilmfest.net.