Meryl StreepDvojnásobná držiteľka oscara Meryl Streep svetu úspešne dokazuje, že ešte vôbec nepatrí do starého železa. Popri poslednom filme Roberta Altmana Zajtra Nehráme! si stihla otvoriť dvere aj k mladšej generácii, v romantickej komédii Diabol nosí Pradu, kde podávala jeden zo svojich najlepších výkonov. Najnovšie sa Meryl chystá na filmovú adaptáciu veleúspešného broadwayskeho muzikálu Mamma Mia!

Tušíte spojitosť s legendárnou škandinávskou skupinou ABBA? Tušíte správne. V muzikáli od nich zaznie celkom 22 pesničiek. Mamma Mia! mala premiéru v roku 1999, odvtedy sa vystriedala v 130tich mestách po celom svete a od svojej premiéry zarobila celkom 1.6 miliardy dolárov.

Mamma Mia! rozpráva o budúcej neveste, ktorú na gréckom ostrove vychovávala jej divoká mama (Meryl Streep), ktorá však svojej dcére nikdy neprezradila kto bol jej otec. Dievča sa tak pustí do divokého pátrania a vyhľadá troch ,,kandidátov,, ktorých pozýva na svadbu.

Réžie muzikálu by sa mala ujať Phyllida Lloyd, ktorá režírovala aj pôvodný muzikál a niekoľko opier. Okrem Meryl Streep, pre ktorú bude Mamma Mia! muzikálový debut, zatiaľ obsadenie nieje známe. Premiéra už budúci rok.