Matt Groening © Gage Skidmore

V závere júla Netflix oznámil, že si objednal dvadsať epizód animovaného seriálu Disenchantment. Pôjde o komediálny fantazíjny seriál pre dospelých z pera Matta Groeninga, ktorý vytvoril legendárnych Simpsonovcov a Futuramu.

Disenchantment sa bude odohrávať v stredovekom kráľovstve Dreamland a sledovať bude dobrodružstvá mladej princeznej Bean, ktorá má veľký problém s alkoholom. Spoločnosť jej bude robiť elf Elfo a jej osobný démon Luci. Spolu budú podľa Netflixu čeliť obrom, duchom, harpyám, trpaslíkom, trolom, mrožom a mnohým obmenám ľudských hlupákov.

Matt Groening stále pracuje na nových sériách Simpsonovcov, ktorý bol nedávno obnovený na ďalšie dve série. So súčasnými 28 sériami ide o najdlhšie vysielaným americký seriál. Groeningova Futurama bola v roku 2013 po siedmych sezónach zrušená.

Diskusie o novom seriáli s Netflixom vraj trvali celý rok a podľa Groeninga bude „o živote a smrti, láske a sexe a o tom, ako sa neprestať smiať vo svete plnom utrpenia a idiotov.“ Cindy Holland, viceprezidentka pre pôvodný obsah v Netflixe, dodáva, že seriálu by nemal chýbať typický Groeningov štýl animácie a, samozrejme, ani humor.

Disenchantment bude mať na Netflixe premiéru v roku 2018, keď uvedie prvých desať epizód. Výkonnými producentmi budú rovnako ako pri Futurame Matt Groening a Josh Weinstein.