Založením filmovej sekcie v mega-úspešnej komiksovej spoločnosti Marvel sa roztrhlo vrece s ich klasickými hrdinami. Kasovým trhákom The Avengers sa vedenie presvedčilo, že čo robí, robí správne. Aj preto sa už pilne pracuje na filmoch ako Iron Man 3, Captain America: The Winter Soldier, Thor: The Dark World alebo Ant Man. Prednedávnom toto štúdio ohlásilo dátum premiéry pomerne neznámeho titulu The Guardians of the Galaxy.

Už teraz je jasné, že film to bude mať veľmi náročné. Fanúšikovská základňa je neveľká a väčšina príbehov zo stránok komiksu sa odohráva mimo planéty Zem, čo je jasným znakom, že film spotrebuje dosť finančných prostriedkov. O scenár sa má postarať Chris McCoy, ktorý zatiaľ nemal veľa toho šťastia a žiaden z jeho scenárov sa nedočkal sfilmovania. To vraj neznamená, že treba pochybovať o jeho schopnostiach. Podľa jeho slov, film bude mať, podobne ako The Avengers, komediálny nádych a zrejme sa dočkáme aj stretu týchto dvoch tímov. Taktiež odhalil, ktorí členovia nového tímu sa dostanú na strieborné plátno.

Drax the Destroyer je mŕtvy saxofonista, ktorý sa vrátil späť k životu s nadľudskými schopnostiami, ktoré mu dovoľujú lietať a z rúk vysielať smrteľné energetické lúče (táto postava sa mihla už v spomínaných The Avengers). Groot je mimozemšťan zo vzdialeného kúta vesmíru s výzorom chodiaciceho stromu. Star-Lord je druhý človek v tíme s nepokojnou minulosťou a mocnou zbraňou, ktorá ovláda štyri živly. Vesmírny zabiják Gamora je dievča, ktoré oplýva dokonalým bojovým umením a extrémne zvýšenou obratnosťou. Posledným členom tímu je Rocket Racoon, mimozemšťan s vizážou medvedíka čistotného, ktorý je skvelým pilotom a strelcom.

Či si Marvel môže dovoliť zrealizovať takýto netradičný a po finančnej stránke náročný kúsok, sa dozvieme 1. augusta 2014.