Internetová televízia Netflix už dokázala zaujať viacerými kvalitnými seriálmi, najmä politickou drámou House of Cards. Podobne ako káblovkám sa jej darí pritiahnuť mnohých kvalitných tvorcov a hercov aj od filmu. Koncom tohto roka však prinesie seriál, ktorý ju definitívne dostane do prvej ligy.

Mnohí by možno namietali, že už úspech House of Cards tam Netflix dostal, ale stále to bola po produkčnej stránke skôr jednoduchšia práca. 12. decembra však bude mať premiéru prvá séria historického a veľkovýpravného seriálu Marco Polo. Takýto žáner je z hľadiska nákladov a výroby veľmi náročný, čo minimálne značí, že televízii sa darí a môže takto vo vlastnom programe expandovať.

Seriál produkuje The Weinstein Company, pre ktorú to bude prvý vlastný seriál. Doteraz sa podieľali len na krátkej sedem dielnej detektívnej sérii The No. 1 Ladies Detective Agency, ktorú produkovali BBC a HBO spoločne. Zaujímavosťou je, že Weinsteinovci pôvodne pripravovali Marca Pola pre káblovku Starz, s ktorou majú aj spoločný biznis.

Hlavnú titulnú postavu stvárnil mladý taliansky herec Lorenzo Richelmy, pre ktorého to po viacerých angažmán v talianskych televíziách bude prvá medzinárodná úloha. Dej sa bude odohrávať na dvore vládcu Mongolov a cisára Číny Kublai Khana. Toho stvárni britský herec Benedict Wong s hongkongskými koreňmi. V projekte sa objaví aj viacero ďalších hercov z Ázie, ktorí dokázali zaujať aj v západných filmoch. Medzi nimi napríklad expert na bojové umenia Tom Wu (Šanghajský rytieri, Batman začína).

Desaťdielny seriál Marco Polo sa nakrúcal v Taliansku, v Kazachstane a v štúdiách Pinewood v Malajzii. Výška rozpočtu údajne dosiahla 90 miliónov dolárov, ale tieto čísla neboli potvrdené.