Marc ForsterMarc Forster (na fotografii) je pozoruhodný režisér. Najprv prekvapil „Plesom príšer“ s Halle Berry a Billy Bobom Thorntonom. Potom svoju pozíciu ako nového režisérskeho talentu potvrdil dojemným skutočným príbehom „Finding Neverland“ s Johnnym Deppom a Kate Winslet a naposledy zasa prekvapil a mierne „zmiatol“ komplikovaným mysterióznym thrillerom „Stay“ (u nás ako „Hranice života“) s Ewanom MacGregorom a Naomi Watts. Čím nás poteší tento pôvodom nemecký režisér tentoraz?

Takže chronologicky – prvým filmom, ktorý je už v štádiu pre-produkcie, je adaptácia románu afgánskeho spisovateľa žijúceho v San Franciscu Khaleda Hosseiniho The Kite Runner. Príbeh rozpráva o dvoch afgánskych chlapcoch, ktorí sú si ako bratia aj napriek tomu, že jeden z nich, Amir, je synom vplyvného biznismana a druhý, Hassan, je synom sluhu Amirovho otca. Obaja sú navyše odlišného vierovyznania a postupom času Amir začne rozlične ubližovať svojmu priateľovi. Neubráni ho dokonca ani keď ho brutálne dobijú, radšej sa ukryje. Po sovietskej invázii v Afganistane sa Amirova rodina dostane do Ameriky. Po čase sa však už dospelý Amir vráti do rodnej vlasti, aby sa postavil zoči voči minulosti. Scenár adaptoval David Benihoff (Wolverine, Stay, Trója), z obsadenia je známe meno Jonathan Ahdout (seriál 24, American Gun, House of Sand and Fog) ako Amir a za kameru si sadne dvorný kameraman Marca Forstera, ktorý s ním spolupracoval na všetkých jeho doterajších filmoch, Roberto Schaeffer.

Ten bude hlavným kameramanom aj v ďalšom ohlásenom Forsterovom filme, dráme Dallas Buyer´s Club, príbehu elektrikára Rona Woodroofa, ktorému oznámia, že má AIDS, no Ron sa nezmieri s tým, že má odísť domov a pokojne tam zomrieť, namiesto toho sa pustí do prieskumu farmaceutického „podsvetia“ obchodujúceho s liekmi zakázanými v Spojených štátoch, aby predĺžil svoj život. Svoje účinkovanie v hlavnej role prisľúbil Brad Pitt, ktorý je zároveň jedným z producentov, ďalším spomínaným menom obsadenia je herečka Ashley Judd. Na scenári spolupracovali Craig Borten, Melissa Wallack a Guillermo Arriaga.

Ďalší členovia do rozrastajúcej sa rodiny filmov Marca Forstera by mali uzrieť svetlo sveta v priebehu roka 2007.