Arnold Schwarzenegger sa snaží reštartovať svoju hereckú kariéru od roku 2011, keď skončil v úrade guvernéra Kalifornie. Zatiaľ sa mu príliš nedarilo – filmy, v ktorých sa objavil v hlavnej úlohe, divákov nepresvedčili. Upísal sa však aj nezávislej hororovej dráme, z ktorej sa vykľula prekvapivo silná vec.

Snímka Maggie bola dokončená už v minulom roku. V septembri mala mať premiéru na festivale v Toronte, ale ešte v auguste zakúpil distribučné práva Lionsgate a rozhodol sa premiéru odložiť až na apríl 2015. Tá tak prebehne na americkom festivale Tribeca a v úvode mája sa film objaví v bežných kinách.

Tí, čo film videli, o ňom hovoria prakticky len v superlatívoch. Maggie je debutom režiséra Henryho Hobsona a scenáristu Jocha Scotta III. Pokúsili sa na známu tému zombie pozrieť netradičným spôsobom.

Ústrednou dvojicou príbehu sú otec Wade (Arnold Schwarzenegger) a dcéra Maggie (Abigail Breslin – známa napr. z Little Miss Sunshine). Vo svete vypukne epidémia choroby, ktorá nakazených pomaly mení na kanibalistické zombie. Nakazí sa aj Maggie, ale Wade dostane od lekára možnosť vziať ju domov aspoň do času, kým sa u nej objaví agresívne správanie. Potom ju bude musieť odovzdať do karantény. S tým sa však nebude chcieť zmieriť.

Viac v traileri: