Režisér a scenárista obľúbených filmov Vykúpenie z väznice Shawshank a Zelená míľa, Frank Darabont, sa po svojom poslednom filmovom počine Hmla (The Mist, 2007) venoval televíznej tvorbe, pri ktorej kedysi začínal. Jeho meno bolo síce medzitým spájané s viacerými filmovými projektmi (napr. nové spracovanie 457 stupňov Fahrehneita s Tomom Hanksom), návrat na scénu pre neho znamenal až populárny seriál Walking Dead (vysiela sa od roku 2010), ktorého je tvorcom.

Na novom seriáli pracuje aj práve v týchto mesiacoch. Po príbehu o post-apokalyptickej budúcnosti plnej zombie, sa tentoraz rozhodol vydať do 40. a 50. rokov 20. storočia. V L.A. Noir sa zameria na vojnu medzi losangeleskou políciou pod vedením Williama Parkera a hlavou zločineckej siete Mickeyom Cohenom. Hlavným hrdinom bude bývalý mariňák, dnes policajt, Joe Teague v podaní Jona Bernthala (The Walking Dead). Seriál, ktorého pilotný diel sa nakrúcal 16 májových dní, nám ukáže Los Angeles so všetkým jeho leskom filmových hviezd, Hollywoodu, vracajúcich sa vojnových hrdinov, ale i silnej a skorumpovanej polície a nebezpečnej zločineckej siete.

A čo je hlavné, vzniká na základe skutočného príbehu o dlhotrvajúcom konflikte medzi zákonom a zločinom v L.A., ktorý knižne spracoval John Buntin. Frank Darabont však podľa vlastných slov nechce urobiť dokudrámu, ale dobovú kriminálnu drámu, a tak sa v seriáli objavia aj fiktívne postavy. L.A. Noir je vyrábaný pre americkú káblovú stanicu TNT. Informácie z konca júna hovorili o tom, že produkcia je veľmi blízko k podpísaniu zmluvy na celú sériu. Na obrazovkách by sa tak mohla objaviť koncom tohto, alebo začiatkom budúceho roka.