• Edward Norton si definitívne nezopakuje svoju úlohu Hulka a neobjaví sa v dlhodobo pripravovanom projekte The Avengers. Rokovania s Marvel Studios prebiehali počas mnohých mesiacov a Norton sa stretol aj s Jossom Whedonom, režisérom pripravovaného veľkofilmu. Prečo k dohode nakoniec nedošlo, sme sa zatiaľ nedozvedeli, a tak vznikajú rôzne dohady. Tie sa už objavili aj vo veci „náhradníka“. Prvá voľba vraj padla na Joaquina Phoenixa, ale rokuje sa intezívne aj s Markom Ruffalom. Uvidíme ako to dopadne. Viac o The Avengers si môžete prečítať v našej aprílovej správe.
  • Pri Joaquinovi Phoenixovi ešte ostaneme. Po roku 2008 sa tak trochu „stiahol z obehu“ a nehral od vtedy v žiadnom filme. Pokúsil sa totiž rozbehnúť svoju raperskú kariéru, a práve toto obdobie jeho života priblíži dokumentárny film I’m Still Here: The Lost Year of Joaquin Phoenix. Zaujímave je aj to, že režisérom tejto snímky je čoraz úspešnejší herec Casey Affleck (prerazil najmä vďaka hlavnej úlohe v Gone Baby Gone svojho staršieho brata Bena). Pre Spojené štáty je premiéra naplánovaná na 10. septembra.
  • Paramount potvrdil účasť Toma Cruisea v projekte Mission: Impossible IV. V produkcii a s námetom od J.J. Ambramsa (režíroval tretí diel), so scenárom od Josha Appelbauma (doteraz pracoval len na seriáloch ako napr. Fringe a Alias) a v réžii pixarovca Brada Birda (Ratatouille, Rodinka úžasných) by sa malo už tretie pokračovanie úspešného a stále obľúbeného akčného thrilleru zo špionážneho prostredia začať už čoskoro. Premiéra je predbežne stanovená na 16. december 2011.
  • Ešte tento rok by sa do kín mala dostať nezávislá snímka Margin Call od neznámeho režiséra a scenáristu J.C. Chandora. Príbeh sa zameria na niekoľkých kľúčových ľudí investičnej banky počas 24 hodín v počiatku finančnej krízy. Ale zaujímavé to začína byť až pri hereckom obsadení. Filmu sa upísali Jeremy Irons, Kevin Spacey, Paul Bettany, Zachary Quinto a Demi Moore. Finančná a hospodárska kríza tak ožíva aj na filmovom plátne.