Joss Whedon bude režírovať The AvengersHoci sa už mesiac povrávalo, že sa tento najmä televízny režisér objavil v užšom výbere, iba málo nádejí sa vkladalo v jeho úspech. Napokon sa pred pár dňami potvrdilo, že Joss Whedon je v poslednom štádiu rokovania s filmovou spoločnosťou Paramount. Film The Avengers má byť veľkolepým vyvrcholením všetkých superhrdinských filmov zo stajne Marvelu. Jeho premiéra je naplánovaná na prvý májový týždeň 2012. V scenári sa majú určite objaviť Robert Downey Jr. ako Iron Man, Chris Evans ako Kapitán Amerika, Chris Hemsworth v úlohe Thora a Samuel L. Jackson ako Nick Fury. Účinkovanie Edwarda Nortona v úlohe Hulka je vraj neisté, vzhľadom na nepriaznivé vzťahy, ktorá majú panovať medzi ním a tvorcami z čias postprodukcie rovnomenného filmu.

Joss Whedon bude režírovať The AvengersZo všetkých spomenutých má iba Iron Man vybudované stabilné postavenie. K prvému úspešnému dielu sa o niekoľko týždňov pridá dlho očakávaný ďalší. Film o Thorovi, bohu hromov a bleskov, sa práve nakrúca a tešiť sa v ňom môžeme aj na Natalie Portman či Anthonyho Hopkinsa. The First Avenger: Captain America sa začne nakrúcať v Európe počas leta a postava Samuela L. Jacksona – Nick Fury, veliteľ špionážnej agentúry S.H.I.E.L.D. – sa do kín dostane v rovnakom období ako snímka The Avengers.

Výber Jossa Whedona radostne vítajú (či už jeho alebo komiksoví) fanúšikovia, no právom tu existuje istá zdržanlivosť. Whedon stojí za úspešnými televíznymi titulmi Buffy, premožiteľka upírov a jej spin-offom Angel. Obe si vyslúžili veľmi pozitívne kritiky. Jeho ďalšie projekty až také šťastie nemali. Joss Whedon je skvelým rozprávačom, no na pomery televízií asi príliš pomalým, lebo seriály Firefly i posledný Dollhouse sa dočkali zrušenia skôr, ako sa stihli naplno rozbehnúť a ukázať svoj potenciál. V minulosti Whedon režíroval celovečerný film iba raz, keď využil priazeň osudu a podarilo sa mu filmom Serenity ukončiť hlavnú dejovú líniu seriálu Firefly. Producetsky budú nad ním stáť Kevin Feige, verný asi každému superhrdinskému filmu a seriálu z pera Marvelu a Jon Favreau, režisér prvého Iron Mana.