• Pred pár mesiacmi sme Vás v tejto správe informovali o snímke Princ z Perzie, v ktorej sa v hlavnej úlohe predstavý Jake Gyllenhaal. Dnes tu máme jednu zlú a jednu dobrú správu. Premiéra filmu sa presúva takmer o rok. Aktuálne je stanovená na 28. mája 2010. Tou dobrou správou je potvrdenie obsadenia ďalších postáv. Vo filme sa objavia aj vynikajúci herci Ben Kingsley a Alfred Molina.
  • Režisér Steven Spielberg sa rozhodol dať prednosť iným projektom a opustil snímku The Trial of Chicago 7. Venovať sa bude hlavne svojmu dlhoročnému projektu Tintin. Pracuje na ňom už dvadsať rokov. Nahradiť by ho mal Brit Paul Greengrass, od ktorého ste mohli vidieť filmy ako Burnov mýtus (Agent bez minulosti), či Let 93. Akonáhle bude pri tomto projekte oficiálne potvrdený, vrátime sa k tejto snímke v samostatnej správe.
  • Máme tu aj ďalšie posunutia termínov premiér. Harry Potter a Polovičný princ sa do distribúcie dostane namiesto pôvodne plánovaného 21. novembra tohto roku až počas júla 2009. Vedenie spoločnosti WarnerBros to odôvodnilo problémami, ktoré vznikli štrajkom scenáristov.
  • Podobný osud zastihol aj vojnový thriller Valkyrie s Tomom Cruisom v hlavnej úlohe. Dátum jeho premiéry bol posunutý už tretíkrát. Určité omeškanie bolo spôsobené nakrúcaním dodatočných scén. Posledná zmena na február 2009 však bola motivovaná skôr snahou dostať film do kín v čase výberu nominácii na ocenenia Oscar.
  • 9. augusta filmový svet vo veku 51 rokov opustil komik a herec Bernie Mac. Pamätať si ho možete zo série Dannyho parťáci alebo z blockbustra minulého leta Transformers. Príčinou úmrtia bol vážny zápal pľúc. Okrem filmu bol veľmi činný aj v televízii. Mal v nej napríklad aj vlastný seriál. Bernie Mac patril medzi ľudí, ktorí sa vypracovali sami od úplného začiatku, pričom vyrastal vo veľmi ťažkých pomeroch.