Už sú to štyri roky čo sme naposledy mali možnosť vidieť Davida Lyncha v celovečernej akcii. A veru to stálo za to. Mulholland drive (2001) obsahoval v sebe všetko čo by správny film mal mať. Podľa prvých informácií to vyzerá tak, že ani najnovší film z dielne tohto amerického nezávislého tvorcu nebude o nič horší. Takže čo to vlastne točí režisér takých peciek ako Mazacia hlava (1977), Sloní muž (1980), Modrý zamat (1986), Twin Peaks (1992) či Lost Highway (1997)?

Keďže je to informácia stará len pár týždňov veľa o filme nevieme. Príbeh sa bude odohrávať vo vnútrozemí, v jednej doline neďaleko Los Angeles. Ako je u Lyncha známe film bude obsahovať značný kus mystérie a prekvapivých zvratov. Táto dráma bude o žene, ktorá sa dostane do veľkých problémov. A kto ju stvárni? Zatiaľ to ešte nie je isté, ale podľa môjho odhadu ňou bude Laura Dernová, ktorá má už miesto vo filme zabezpečené. Táto herečka je známa z viacerých filmov. U tohto režiséra to nebude jej premiéra. Videli sme ju už napríklad v Modrom zamate, či po boku Nicolasa Cagea vo filme Zbesilosť v srdci (1990).

Okrem nej sa s určitosťou v tomto snímku objavia Jeremy Irons (Dom duchov), veterán a Lynchov obľúbenec Harry Dean Stanton (Twin Peaks, Príbeh Alvina Straighta) a Justin Theroux ktorý sa mihol už v spomínanom Mulholland drive.

Premiéra je stanovená na budúci rok, takže ak ste skalnými fanúšikmi tohto majstra odpočítavajte so mnou zostávajúce dni.