V Bábkovom divadle a v kine SterCentury Cinemas budeme môcť počas piatich dní vidieť 70 domácich a zahraničných snímok. Košický filmový festival prinesie v termíne od 11. do 15. júna (utorok až sobota) zaujímavý program v piatich programových sekciách. Vstup na všetky projekcie bude zadarmo.

Popri hlavných sekciách Spektrum a Dokumentárna Európa, v ktorých festival ponúka pestrý výber výborných hraných a súčasných dokumentárnych filmov z európskej produkcie, sú pripravené tri špeciálne: Súčasný poľský film, Americká klasika a Predstavujeme. Posledná menovaná sekcia napĺňa jednu z ambícií festivalu domácemu divákovi sprostredkovať tvorbu v zahraničí úspešných, ale tu menej známych slovenských filmárov. V tomto roku odpremietame filmy vo Veľkej Británii pôsobiaceho dokumentaristu Otta Olejára.

Otvorenie festivalu prebehne v utorok 11. júna v GES klube. Filmové projekcie, mnohé za účasti samotných tvorcov, budú prebiehať od stredy do soboty v priestoroch Bábkového divadla a v multikine SterCentury Cinemas v OC Galéria.

Podrobnosti o programe festivalu a jednotlivých filmoch môžete nájsť na adrese:http://www.festival.sk/2013/sk/kff

Nájdete nás aj na Facebook.com:
http://www.facebook.com/KosiceFilmFest

Košický filmový festival
11. až 15. júna 2013
Bábkové divadlo a Ster Century Cinemas
vstup zadarmo

hspace="10"