Entertainment Weekly priniesol včera informáciu z prvej ruky, priamo od Christiana Balea, že už nebude viac stvárňovať Batmana ani v samostatných filmoch ani v pripravovanom Justice League, ktorý by mal po vzore The Avengers priniesť na plátna kín spoločne viacerých superhrdinov z DC Comics (súčasť Warner Bros.). Tými by mali byť práve Batman, Superman, Wonder Woman a možno aj ďalší ako veďlajšie postavy.

O filme Justic League sa hovorí minimálne už od roku 2010 a komerčný úspech The Avangers z konkurenčnej stajne Marvelu tieto úvahy len povzbudil. Warner Bros. však nenakrúca adaptácie komiksov v tak veľkej miere ako Disney v prípade Marvelu, a tak v posledných rokoch okrem trilógie o Batmanovi nemal v kinách žiaden výraznejšie úspešný film, nie to ešte sériu filmov o jednotlivých superhrdinoch. Zmeniť sa to podarilo až teraz vďaka úspešnému reštartu Supermana vo filme Man of Steel.

Lenže Batman medzi tým skončil a do pokračovaní sa nechce ani režisérovi Christopherovi Nolanovi, pre ktorého to je tiež uzavretá vec a o Justice League nechce ani len počuť. Warner Bros. pritom chceli, aby robil supervíziu nad všetkými DC filmami. Ako producent sa tak napríklad podieľal na Man of Steel, ktorému scenár napísal jeho spolupracovník z Batmanovej trilógie David S. Goyer. On a režisér supermana Zack Snyder sú novým filmom naklonení a okrem dvojky Man of Steel budú pravdepodobne pracovať aj na Justic League. Tá by mala sfilmovania dočkať teda až po návrate Supermana v roku 2014.

O osude Justice League sa teda rozhodne zrejme až v budúcom roku. Dovtedy musia producenti rozhodnúť aj o tom, ako vyriešia situáciu okolo Batmana.