Režisér európskeho sci-fi Iron Sky Timo Vuorensola nám v augustovom rozhovore ešte nechcel prezradiť viac o svojom pripravovanom prvom projekte v Hollywoode. Veci sa však pohli v posledných mesiacoch vpred a dnes je už jasných viacero podrobností. Jeremiach Harm je adaptáciou rovnomenného grafického románu škótskeho autora Alana Granta (Sudca Dredd) a Američana Keitha Giffena (Lobo).

Z americkej strany sa na produkcii podieľa Arnold Rifkin, ktorý produkoval viacero filmov s Bruceom Willisom (Slzy slnka, 16 blokov, Smrtonosná pasca 4), a tak sa hneď začali špekulácie, že práve Willis by mal získať titulnú postavu. Nič však ešte nebolo potvrdené. Príbeh nás zavedie do budúcnosti, kde z väzenskej planéty uniknú traja kriminálnici s plánom zabiť každého, kto ich do väzenia dostal. Lovec ľudí Jeremiah Harm je vyslaný do New York City, aby nebezpečnú bandu vystopoval a zneškodnil. Predloha sa nesie v duchu akčných sci-fi filmov 80. a 90. rokov. Do istej miery by to malo byť zachované aj vo filme.

Vuorensola sa nechal počuť, že aj napriek hollywoodskemu financovaniu, by ani tentoraz nechcel obísť zapojenie fanúšikov cez crowdfunding. Pripravuje pre nich dokonca jednu špecialitku. Ktokoľvek môže posielať návrhy mimozemšťanov pre film a ten najlepší sa v ňom nakoniec objaví.

Zverejnené bolo aj prvé promo video: