The God Committee © Vertical Entertainment The God Committee © Vertical Entertainment

Predstavte si, že ste lekár a stojíte pred ťažkým rozhodnutím. Traja z vašich pacientov čakajú na nové srdce, vy však máte k dispozícii len jedno. Následky rozhodnutia si so sebou budete niesť celý život…

Taká je zápletka novinky The God Committee, ktorá sa už o pár dní dostane na svetlo sveta. Tvorcovia ponúkajú zaujímavé herecké obsadenie, ale aj zaujímavých kandidátov, ktorým majú transplantovať životne dôležitý orgán. Prvou z nich je žena, ktorá by nové srdce potrebovala, z možnej operácie však má obrovský strach. Druhý je muž, ktorý nečaká na nový orgán prvýkrát a vlastne už ani neverí, že by ho mohol dostať. Tým tretím je syn multimilionára, ktorý ponúka za záchranu jeho ratolesti obrovskú sumu peňazí. Tá by pomohla nemocnici a vďaka nej by bolo zachránených mnoho ďalších ľudských životov.

The God Committee ponúkne hodinové rozhodovanie, ale aj pohľad na to, aké bude mať rozhodnutie medikov následky. Lekárska dráma prichádza v čase, v ktorom je otázka koho zachrániť, ak bojuje o život viac ľudí, nanajvýš aktuálna. Miesto diskusie sa tak môžete pozrieť na to, aká situácia môže nastať v praxi. Trailer čo-to naznačí, nielen o deji, ale aj o hereckom obsadení tejto lekárskej drámy. Julia Stiles, Colman Domingo či Kelsey Grammer, ktorého poznajú diváci zo seriálu Frasier. Scenár a réžiu obstaral Austin Stark.

Film bude na VOD dostupný od 2. júla. Nižšie si môžete pozrieť trailer.