O dva roky to už bude presne 60 rokov odkedy prvýkrát šliapala Gojira (známejšia pod americkým názvom Godzilla) na ľudské obydlia. V Hollywoode si samozrejme nenechajú toto výročie ujsť a 16. mája 2014 na nás zaútočí reboot tejto dnes už kultovej obludy.

Réžia projektu, pod producentským dohľadom štúdií Warner Bros. Pictures a Legendary Pictures, bola ponúknutá Angličanovi Garethovi Edwardsovi, ktorý ani na sekundu nezaváhal a ponuku prijal. A čím spravil taký dojem, že mu v podstate ako neznámemu filmárovi ponúknu takýto nákladný projekt? Edwards zaujal guerillovou filmárčinou svojho vlastného projektu Monsters (2010), ktorý si v konečnom dôsledku zarobil okolo 4 miliónov dolárov a pojednával o obdobne gigantických príšerách.

Pod scenárom novej Godzilly sú podpísaní David S. Goyer (trilógia o Temnom rytierovi), David Callahan (akčné mlátičky Expendables) a Max Bornstein (chystané fantasy The Seventh Son), čiže by mohlo ísť o skutočne skvelú zábavu. O dátume premiéry sa už teraz dosť diskutuje, lebo Godzilla to bude mať skutočne ťažké, na tento dátum je už ohlásená aj premiéra nových Ninja korytnačiek a pokračovania minuloročného prekvapenia z planéty opíc, s názvom Dawn of the Planet of the Apes.