HellboyChvíľku to trvalo, ale nakoniec sa druhý Hellboy predsa stane realitou. Universal Pictures si zobrali nastarosť pokračovanie a definitívne tak davajú celému projektu zelenú, čo znamená, že sa kompletne postarajú jednak o financovanie, tak aj o jeho distribúciu.

Réžie sa tak znovu ujme Guillermo del Toro (opäť je aj autorom scenáru), ktorý si medzičasom natočil španielsky fantasy horor Pan´s labyrinth. Do role pekelníka sa vracia Ron Perlman. Po jeho boku sa znovu stretneme s Liz Shermanovou (Selma Blair), potom s obojživelníkom Abemom Sapienem (Doug Jones).

Zápletka druhého dielu sa nikde neuvádza, ale pokiaľ budeme vychádzať už zo skôr zverejneného námetu, tak by sme sa tentokrát mali stať svedkami vzbury mýtických stvorení proti ľuďom, ktorí budú čeliť svojmu zničeniu. Základným kameňom filmu by mala byť Hellboyova dilema, na ktorú stranu sa má pridať. Tento popis deja však už dávno nemusí platiť takže je celkom možné, že sa nakoniec dočkáme úplne niečoho iného.

Priebeh dvojky je síce zatiaľ zahalený neistotou, ale ostatné správy sú potvrdené. Jednou z tutoviek je začiatok nakrúcania. Prvá klapka by mala padnúť v apríly budúceho roka v Budapešti a potom by sa mali filmári presunúť do Londýna. Premiéra by mala prebehnúť o rok nieskôr v lete.