Heath LedgerFanúšikovia filmu Batman Begins (Batman začína) sú určite šťastní, že jeho tvorcovia už nejaký čas pripravujú pokračovanie. Režírovať bude opäť Christopher Nolan, netopierí kostým si opať oblečie Christian Bale a vrátia sa aj Gary Oldman, Michael Caine a Morgan Freeman. To sa samozrejme dalo predpokladať. Stále však nebolo známe, kto obsadí rolu hlavného záporáka Jokera. Na zozname boli viacerí kandidáti, napríklad Paul Bettany, Steve Buscemi, Robin Williams, Johny Depp alebo Mark Hamill. Po kastingových skúškach sa však tvorcovia nakoniec rozhodli, že najlepšie predpoklady spĺňa na oscara nominovaný Heath Ledger (Skrotená Hora, Casanova).

Tento mladý a nádejný herec ako dôstojný nástupca Jacka Nicholsona? Prečo nie?! Stačí sa pozrieť na Christiana Balea. Viacerí priaznivci filmov režiséra Tima Burtona (Batman, Batman Returns) sa v minulosti taktiež obávali, ako si s úlohou Batmana poradí táto vychádzajúca a relatívne neznáma hviezda. Dnes už o jeho hereckých kvalitách takmer nikto nepochybuje a veľa ľudí ho dokonca považuje za najlepšieho Batmana. No, a myslím si, že tí, čo videli Skrotenú Horu už nepochybujú ani o mladom a nádejnom Heathovi Ledgerovi.

Pokračovanie jedného z najlepších filmov roku 2005 nesie názov The Dark Knight a premiéra snímku je naplánovaná na rok 2008. Myslím, že o deji je zbytočné rozprávať, nakoľko koniec filmu Batman Begins naznačil až príliš zreteľne, o čom bude ďalší diel…