Bez väčšieho povšimnutia si to do kín namieril ďalší slovenský film. Po dvoch väčších a výrazne medializovaných produkciách k nám prichádza nezávislá snímka Veľký rešpekt. V 77 minútovej komédii sa popri známejších hercoch objavili aj úplne nové tváre, prípadne herci z divadiel mimo Bratislavy, ktorí zatiaľ veľmi často príležitosti vo filmoch a seriáloch nedostávajú.

Snímka bola nakrúcana digitálne a do kín sa bude distribuovať len na DVD nosičoch, čo výrazne znižuje počet kín, v ktorých sa môže premietať. Pod réžiou Viktora Csudaia sa na plátne objavia Števo Martinovič, Stano Staško, Dáša Šarkózyová, Peter Oszlík, Miroslav Málek, Tomáš Hafner, Táňa Kulíšková, Matej Landl, Roman Pomajbo a ďalší. Režisér je zároveň aj autorom scenára a veľkú časť rozpočtu tohto nízko rozpočtového filmu zatiahol z vlastného vrecka.

Synopsiu filmu si požičiame z tlačovej správy:
“Príbeh dvoch petržalských lúzrov, ktorí trochu počúvajú hip hop, trochu žúrujú, trochu sa flákajú a veľmi by chceli zbaliť nejakú babenku sa náhle zvrtne, keď im cestu skríži Maďar Zoltán. Na pozadí bratislavského „panelákového raja“ sa tak odohrá nečakane tragikomická story. Na jej pozadí sa prepletajú ďalšie osudy. Od darebných zlodejíčkov, cez sklamaného alkoholika všetci hľadajú ten svoj kúsok šťastia. Že sociálna sonda? To Veľkému rešpektu nehrozí! Scenár je postavený na dobre načasovaných vtipných situáciách a pre zmenu sa na slovenskom filme dá dobre zabaviť.”

Už dnes večer sa prvý diváci budú môcť presvedčiť ako sa zámer tvorcom vydaril. Informácie o miestach a dňoch projekcií nájdete na www.velkyrespekt.sk.