Disney oficiálne potvrdil akvizíciu filmovej spoločnosti Lucasfilm, ktorá je známa hlavne filmovými sériami Star Wars a Indiana Jones. Potvrdili sa tak viac ako rok staré dohady. Je to pokračovanie stratégie Boba Igera, šéfa The Walt Disney Company, posilniť postavenie spoločnosti v audiovizuálnom biznise. Už takto získali Pixar a Marvel Studios.

Obom spoločnostiam však ponechali vysokú mieru autonómie a inak by to nemalo byť ani v prípade Lucasfilmu. Fanúšikovia Star Warsu sa samozrejme vo veľkom zhrozili, čo čaká ich obľúbených hrdinov pod novým majiteľom. Vďaka Disney a ich peniazom by však naopak mohlo svitať na lepšie časy. Spoločnosť okamžite oznámila práce na epizódach 7 – 9. Prvá časť tretej trilógie by sa mala do kín dostať už v roku 2015 a potom každé dva, či maximálne tri roky nová.

Nemuselo by však ostať len pri tom. Svet Star Wars ponúka potenciál na mnoho projektov. Do skorého úspešného konca by sa mohol dostať aj dlho pripravovaný televízny seriál Star Wars zaradený do obdobia medzi 3. a 4. epizódu. Disney totiž vlastní aj stanicu ABC a viacero kanálov po celom svete. Silný nový obsah by im mohol v súčasnom silnom konkurenčnom boji padnúť na úžitok. Rozbehnúť by sa rovnako mohol aj nový Indiana Jones.

Disney však nezíska len dve silné značky. Pod Lucasfilm patrí aj Industrial Light & Magic, špecialista na vizuálne efekty a postprodukčné zvukové štúdia Skywalker Sound. Súčasťou obchodu sú aj všetky technológie, ktoré tieto firmy vlastnia. To by mohlo pomôcť aj ich iným filmom.

Disney za Lucasfilm zaplatil niečo cez 4 miliardy dolárov. Polovicu v hotovosti a zbytok vo forme akcií, takže z Georga Lucasa sa stane jeden z najväčších akcionárov tejto silnej mediálnej korporácie. Novou šéfkou Lucasfilmu sa stane Kathleen Kennedy, ktorá produkovala napríklad filmy o Indiana Jonesovi.