Už je to desať rokov od odkúpenia práv na sfilmovanie vtedy ešte nevydaného románu Honeymoon With Harry z pera televízneho scenáristu Barta Bakera. Vždy sa to nejako skomplikovalo, ale konečne sa štúdio New Line Cinema rozhodlo film nakrútiť. Najalo nového scenáristu, ktorý má urobiť finálnu verziu scenára. Je ním Dan Fogelman, ktorý napísal napríklad romantickú komédiu Crazy, stupid love (2011), či rozprávku Na vlásku (Tangled, 2010). A o ňom sa hovorí, že keď niečo napíše, tak sa to určite aj nakrúti. V tomto prípade by bola rozhodne škoda, ak by sa tak nestalo.

Román je príbehom Todda Cartwrighta, ktorý je sebecký sukničkár holdujúci alkoholu. To sa zmení až vo chvíli, keď stretne Tammy a zamiluje sa do nej. Jej otec, Harry, je však jednoznačne proti ich vzťahu. V Toddovi totiž spoznáva svoje mladšie ja. Nenechajú sa tým však odradiť, zasnúbia sa a chystajú spoločný život. Tesne pred svadbou však Tammy zomrie. Todd sa rozhodne ísť na ich svadobnú cestu a upiť sa tam k smrti. Na letisku však stretáva Harryho, ktorý ide na rovnaký ostrov rozprášiť dcérin popol na jej obľúbenú pláž. Aj keď sa navzájom nenávidia, skončia na svadobnej ceste spolu, lebo v kútiku duše vedia, že pomôcť si môžu len oni dvaja.

Čitatelia Barta Bakera chvália za skvelý humor prítomný od prvej stránky knihy. Zároveň je však príbeh aj silnou osobnou drámou, čo je kombinácia, ktorá nikdy nie je ľahká na spracovanie. Výsledok však môže byť veľmi dobrý. Obsadenie ešte nie je uzavreté, ale o rolu Harryho má eminentný záujem Robert De Niro a Todda by mal stvárniť Bradley Cooper, ktorý by navyše chcel snímku režírovať ako svoj debut.