Ghost in the Shell je populárna japonská manga, ktorá mala silný dopad aj na západnú kultúru. Ovplyvnila napríklad trilógiu Matrix. Od roku 1989 boli publikované tri diely. Jej svet bol rozšírený aj dvoma animovanými seriálmi a originálne vydanie má aj filmovú adaptáciu – tiež však len animovanú.

To by sa malo v najbližších dvoch rokoch zmeniť. V roku 2008 kúpil práva na filmovú adaptáciu so živými hercami Steven Spielberg, ale so scenárom to nakoniec nebolo také ľahké. Viacero scenáristov vytvorilo postupne viacero verzií a až teraz sa zrejme podarilo dopracovať k použiteľnému výsledku. Štúdia DreamWorks SKG dali nakrúcaniu zelenú a do kín sa snímka Ghost in the Shell dostane 14. apríla 2017.

O réžiu tohto akčného sci-fi filmu sa postará Brit Rupert Sanders, ktorý v roku 2012 uviedol do kín svoj celovečerný debut Snehulienka a lovec so zmiešanými reakciami publika i kritiky. Hlavnú postavu, šéfku vládnej agentúry bojujúcej proti cyberterorizmu Public Security Section 9 stvárni Scarlett Johansson, ktorá sa v posledných rokoch objavila vo viacerých sci-fi filmov a svedčalo jej to viac ako dobre.