NOCvKINELáka vás predstava stráviť celú noc s hviezdami? Ak áno, potom si nenechajte ujsť hviezdy strieborného plátna a kde inde, ak nie v kine Hviezda. Výnimočné filmárske počiny, skvelé herecké výkony a neopakovateľná nočná atmosféra v kinosále – aj taká bola minuloročná NOCvKINE. Kinosála bola až do skorých ranných hodín plná množstvom filmových nadšencov, o ktorých zábavu a pohodlie sa postarali výborné filmy, moderátorské vstupy a možnosť občerstvenia cez prestávky medzi filmami. Inak tomu nebude ani tentoraz.

V stredu 5. marca sa o 18:00 v trnavskom kine Hviezda začína ďalšia NOCvKINE! Podujatie podporili mediálni partneri Partyzona.sk, Svet Seriálov a reklamný partner DVD obchod Gorila.sk.

Naši dramaturgovia sa opäť snažili pripraviť zaujímavý program. O 18:00 začíname skvelou, Oscarom ocenenou komediálnou vojnovou drámou Zem nikoho. Pokračovať budeme britským thrillerom Pekné svinstvo s Audrey Tautou v jednej z hlavných úloh a kultovými Mafiánmi (Ray Liotta, Robert De Niro, Joe Pesci) od Martina Scorseseho. Po polnoci nás privíta komediálno- hororový Fido. Kanadská snímka prináša naozaj netradičný pohľad na život zombie a výborný humor. Záver filmovej noci bude patriť španielskemu mysterióznemu thrilleru Nedotknutý.

Minulý rok bol o podujatie NOCvKINE obrovský záujem. Rozhodli sme sa preto podujatie presunúť do väčšieho kina. Máme tak k dispozícii až 320 miest. Okrem toho je kino Hviezda aj oveľa pohodlnejšie, čo pri celonočnom premietaní určite príde vhod. Novinkou je aj zavedenie vstupného. To sme stanovili na 50 Sk. Za päť filmov to naozaj nie je veľa.

Podujatie NOCvKINE vám prináša filmový magazín CinemaView.sk v spolupráci s internetovým obchodom Gorila.sk, na ktorom si môžete kúpiť najmä DVDčka, ale aj hudbu, hry a knihy.

18:00
Zem nikoho (Ničija zemlja)
r. Danis Tanovič (Bosna a Hercegovina / Slovinsko / Taliansko / Francúzsko)
2001, 98 min.

Satirický príbeh dvoch vojakov z nepriateľských táborov sa odohráva uprostred vojny v Bosne v roku 1993. Bosniansky vojak Čiki a jeho ťažko zranený druh sa ocitnú so srbským vojakom Ninom v zákope medzi nepriateľskými líniami na území nazývanom „zem nikoho“. Padajú urážky a výčitky a zdá sa, že hádka o to, ktorý národ rozpútal kruh násilia, nikdy neskončí. Situácia si žiada riešenie. Mohlo by byť na dosah ruky: jednotky UNIFOR sú nablízku a francúzsky seržant Marchand sa všetkou silou snaží pomôcť. Lenže nie je jednoduché obísť predpisy o správaní vojenských síl poverených dozorom nad poriadkom. Velitelia nariaďujú za žiadnu cenu sa nezamiešavať do konfliktu. Zástupcovia médií trpezlivo sledujú vývoj patovej situácie, a zatiaľ čo im ide o udalosť, Čikimu a Ninovi ide o život. Film dostal Oscara za najlepší zahraničný film a cenu za najlepší scenár na festivale v Cannes.

20:00
Pekné svinstvo (Dirty Pretty Things)
r. Stephen Frears (Velká Británia)
2002, 107 min.

Okwe, ilegálny emigrant z Nigérie, večer pracuje ako taxikár a v noci sa z neho stáva recepčný v hoteli vo West Ende. O svoj súkromný príbytok sa delí so Senay (Audrey Tautou), peknou Turkyňou, žiadateľkou o azyl. Pracujú v rovnakom hoteli. Raz v noci Okwe objaví v jednej z hotelových izieb hrozný nález. Zistí, že sa tu deje čosi veľmi nebezpečné. Mladík pomaly objasňuje záhadu svojho objavu a preniká do zločineckého podsvetia.
Film bol nominovaný na Oscara a dve ceny Britskej filmovej akadémie BAFTA.

22:10
Mafiáni (Goodfellas)
r. Martin Scorsese (USA)
1990, 145 min.

V Brooklyne päťdesiatych rokov školák Henry Hill (Ray Liotta) sníva o tom, že sa stane gangstrom. Občas vypomáha miestnym mafiánom a keď ho zadrží polícia pre pašovanie cigariet, odmieta vypovedať. Získa si tým priazeň krstného otca Paula Cicera (Paul Sorvino), ktorý ho príjme do svojich služieb. Henrymu spolu s Jimmym Conwayeom (Robert De Niro) a Tommym DeVitom (Joe Pesci) sa podarí lúpež na letisku, po ktorej sa Jimmy sa stáva mladíkovým kamarátom a mentorom. Henry i napriek nebezpečnej práci žije navonok pokojným a usporiadaným životom. Keď sa však raz zapletie do distribúcie drog, jeho svet sa začne pomaly rúcať a mafia chyby neodpúšťa.
Slávna mafiánska dráma bola nominovaná na šesť Oscarov, z toho jednu sošku získal Joe Pesci za najlepší výkon vo vedľajšej úlohe.

00:55
Fido (Fido)
r. Andrew Currie (Kanada)
2006, 91 min.

V dávnej minulosti planéta Zem preletela oblakom hviezdneho prachu, ktorého žiarenie spôsobilo, že sa mŕtvym nechcelo zostať v hrobe. Večne hladných zombie bažiacich po ľudskom mäse vedci jedného dňa pomocov špeciálnych obojkov pretvorili na zdomácnených miláčikov. Aj v rodine mladého Timmyho Robinsona (K’Sun Ray) z mestečka Willard si jedného takého zaobstarajú a pomenujú ho Fido. Ten raz Tommyho zachráni pred miestnymi bitkármi a všetci vrátane jeho mamy (Carrie-Anne Moss) ho začnú považovať za kamaráta. Keď sa však Fidovi pokazí obojok a začnú umierať susedia, nastane veľký problém.
Na udeľovaní kanadských filmových a televíznych cien Leo bol Fido nominovaný až v dvanástich kategóriách, z toho v šiestich zvíťazil.

02:50
Nedotknutý (Intacto)
r. Juan Carlos Fresnadillo (Španielsko)
2001, 108 min.

Každý ma svoj osud. On jediný je nedotknuteľný. Kým sa však šťastie nestane príčinou jeho pádu. Majú dar okrádať iných o šťastie a ešte na tom zarobiť. Tomas prežil leteckú katastrofu, Federico zemetrasenie, Sam vojnu a Monica dopravnú nehodu. Tomas sa živí lúpežami, Federico je poisťovací agent, Monica pracuje na polícii a Sam pátra po ľuďoch, ktorí majú rovnaký dar ako on – šťastie. Svoj osud potom pokúša v hre na život a na smrť.
Film získal dvoch „španielskych Oscarov“ – cenu Goya za najlepší herecký výkon v hlavnej úlohe a za najlepšiu réžiu a na ďalších šesť bol nominovaný. Objavil sa aj v hlavnej súťaži celovečerných filmov na Medzinárodnom filmom festivale v Bratislave.