V širšej medzinárodnej koprodukcii spoločností z USA, Veľkej Británie, Rumunska a Českej republiky sa práve u našich západných susedov nakrúcala adaptácia románu britského spisovateľa Toma Roba Smitha Child 44. Príbeh je zasadený do Sovietskeho zväzu v období vlády Stalina v 50. rokoch.

Potom, čo za zvláštnych okolností zomrie malý chlapec, sa priateľ jeho rodičov, agent ministerstva štátnej bezpečnosti Leo Demidov (Tom Hardy), rozhodne na vlastnú päsť vyšetriť jeho vraždu úradmi označenú za nehodu. V štáte, kde zločin oficiálne neexistuje, mu to spôsobí veľké problémy a nevôlu nadriadených. Zakrátko však zistí, že chlapec bol už 44 detská obeť v dlhom rade sériových vrážd.

© Bontonfilm SK

Príbeh je inšpirovaný skutočnými udalosťami, ktoré sa v ZSSR odohrali v 70. a 80. rokoch, keď vyčíňal sériový vrah žien a detí Andrei Chikalito. Zasadeným deja do asi najtvrdšieho obdobia Sovietskeho zväzu chcel autor zdôraznil viacero problémov, ktoré komplikovali riešenie takýchto prípadov.

Okrem Toma Hardyho si vo filme zahrali aj ďalší známi európski herci – Noomi Rapace, Gary Oldman, Vincent Cassel, Paddy Considine (Pride) a Joel Kinnaman (The Killing, Safe House). Réžia bola zverená švédskemu režisérovi chilského pôvodu Danielovi Espinosovi, ktorý sa blysol napríklad thrillerom Easy Money (Snabba Cash, 2010). Jedným z producentov filmu je aj Ridley Scott.

Premiéra je naplánovaná na 17. apríla 2017.