Paul HaggisPaul Haggis (na fotografii) je v súčasnosti zrejme najrenomovanejším scenáristom. Po tom, čo v roku 2004 získal nomináciu na Oscara za scenár k Million Dollar Baby (samotný film získal Cenu Akadémie za najlepší film roka) a minulý rok triumfoval na odovzdávaní najprestížnejších ocenení s filmom Crash nielen ako scenárista ale aj ako režisér, sa niet čomu diviť.

Tohto roku sa podieľal na scenári k netrpezlivo očakávanej vojnovej dráme Clinta Eastwooda Flags of Our Fathers a už plánuje svoj druhý režijný počin, ku ktorému si samozrejme napísal sám scenár, keď mu ako námet poslúžil článok v časopise Playboy.

Názov tohto projektu je In the Valley of Elah a pôjde o pravdivý príbeh vietnamského veterána (v podaní oscarového Tommy Lee Jonesa), ktorý sa snaží nájsť svojho syna, ktorý zmizol počas návratu domov z Iraku. Pomáhať mu v tom bude vojenská inšpektorka, ktorú stvárni ďalšia držiteľka Oscara Charlize Theron. Už len z týchto informácií je zrejmé, že môžeme očakávať ďalšie útoky na tie najvýznamnejšie filmové ocenenia. Dúfajme, že Haggis nesklame tieto vysoké očakávania.