Podobne, ako predchádzajúci víkend, na prvých dvoch pozíciách sa opäť umiestnili dve novinky. Aktuálny víťaz Underworld: Prebudenie 3D naplnil očakávania producentov a navyše si pripísal podobný výsledok, ako v minulom týždni Kontraband 2. Vyše 25 miliónov a solídne divácke prijať tak zrejme prinúti Kate Beckinsale uvažovať o návrate do latexovo-koženého obleku aj v pravdepodobnom piatom pokračovaní upírskej série.

Na dráhe číslo dva s takmer 19 miliónmi dolárov pristáli černošskí vojnoví piloti v Red Tails. Vysnívaný projekt producenta Georga Lucasa pri vzniku sprevádzali najrôznejšie problémy, preto je suma za otvárací víkend veľmi potešujúca. Aj keď na to, aby sa podarilo pokryť 58 miliónový rozpočet, sa film ešte celkom nalieta.

Na bronzovú priečku tak spadol už spomínaný Kontraband. 12 miliónov je síce vcelku výrazným poklesom, no napriek tomu sa ukazuje, že Mark Wahlberg trafil do čierneho, pretože film už zarobil takmer dvojnásobok svojho rozpočtu, a to len na tržbách zo severnej Ameriky.

Do širokej distribúcie sa dostala aj hviezdne obsadená rodinná dráma Príšerne nahlas a neuveriteľne blízko, v hlavných úlohách so Sandrou Bullock a Tomom Hanksom. Stačilo to však len na 10 miliónov dolárov a štvrté miesto v aktuálnom komerčnom rebríčku.

Podobný pokles ako tretí Kontraband postihol aj Krásku a zviera. S takmer 9 miliónmi však film padol až na piate miesto a je už definitívne isté, že nezopakuje dolárové žne obnoveného uvedenia Levieho Kráľa z minulého roka.

Až na šiestej pozícii sa s takmer 8 a pol miliónmi umiestnila ďalšia novinka, osobitý akčný thriller Stevena Soderbergha. Hoci slabý kasový výsledok filmu Haywire nie je celkom neočakávaný, prekvapivé sú mimoriadne nepriaznivé divácke reakcie na najnovší počin obľúbeného režiséra – zvlášť v porovnaní s chválenou Nákazou, ktorá sa do kín dostala v septembri minulého roka.

Prvú desiatku tentoraz dopĺňa hudobná dráma Joyful Noise (takmer 6 miliónov), dva zimné hity Mission: Impossible 4 a Sherlock Holmes: Hra tieňov (5 a pol, resp. 4 a pol milióna dolárov), a o jednu priečku v porovnaní s predchádzajúcim víkendom klesla Železná lady Maryl Streep (vyše 3 a pol milióna).

Viacero noviniek a prítomnosť mnohých atraktívnych titulov v kinách sa postarali o to, že celková suma, ktorú severoamerickí kinári prepočítavali v pokladniach (133 miliónov dolárov) o 30% prekonala výsledok rovnakého víkendu z minulého roka. Najbližšie sa o divácku priazeň pobije thriller Muž na hrane s avatarovským Samom Worthingtonom, Liam Neeson v The Grey a krimikomédia One for the Money a do širokej distribúcie bude expandovať aj chválená spolupráca Alexandra Paynea a Georga Clooneyho Deti moje.

Zdroj: boxofficemojo.com