Po dlhej dobe nastala v amerických pokladniach situácia, že všetky aktuálne novinky komerčne vyslovene sklamali. Dá sa to pripísať tomu, že medzi premiérami sa neobjavil žiaden výraznejší titul a tiež skutočnosti, že diváci naberajú dych pred nadchádzajúcim uvedením marveláckych Avengers, na ktorých sa chystá rozsiahle publikum naprieč najrôznejšími spektrami. Kombinácia týchto faktorov preto umožnila komédii Think Like a Man zopakovať minulotýždňové víťazstvo, na ktoré tentoraz stačilo aj vyše 17 a pol milióna dolárov.

Z noviniek sa tak najvyššie vyšvihli aardmanovský Piráti! Technológiou stop-motion animovaný film si pripísal 11 miliónov dolárov a obsadil druhú priečku. No pri absencii konkurencie orientovanej na podobné publikum je to sklamanie, aj napriek tomu že doposiaľ finančne najúspešnejší projekt Aardmanu v zámorí, Spláchnutý, utŕžil iba skromných 18 miliónov. Ešte slabšie výkony ostatných nováčikov pomohli udržať sa v prvej trojke aj megahitu Hry o život, ktorý na svoje konto pridal takmer 11 miliónov a je už isté, že jeho americké tržby onedlho prekonajú aj 382 miliónov, ktoré sa podarilo nazhromaždiť poslednému pokračovaniu Harryho Pottera.

V tesnom závese – na štvrtom a piatom mieste – nasledujú ďalšie dva tituly, pričom rozdiel medzi treťou a piatou pozíciou činí iba 200 tisíc dolárov. Šťastlivec, získal s 10,8 miliónmi smolne zemiakovú medailu (od Hier o život ho delilo len niečo vyše 6 tisíc dolárov) a až za ním sa umiestnila ďalšia z premiér, romantická komédia Zásnuby na neurčito, ktorá z divákov vydrankala 10,6 milióna dolárov.

Šiesty Safe, s takmer 8 miliónmi a siedmy Havran, ktorý zarobil len nelichotivých 7 miliónov sa pridávajú do tohtotýždňového klubu neúspešných debutov. Posledné tri miesta prvej desiatky si rozdelili dokument Chimpanzee (5,2 milióna), bláznivá komédia The Three Stooges (vyše 5 miliónov) a hororová komédia The Cabin in the Woods (vyše 4 a pol milióna dolárov).

Počas najbližšieho víkendu do kín vtrhnú komiksoví Avengers. Na viacerých trhoch má film svoju premiéru už za sebou a víkendové tržby zo sveta zatiaľ činia masívnych 178 miliónov dolárov. Americkí prevádzkovatelia kín sa tak už teraz môžu tešiť na podobne výdatné dolárové hody.

Zdroj: Boxofficemojo.com