Po dlhých štyroch týždňoch nastala konečne zmena. Prvé miesto zámorského kasového poradia získala s vyše 33 a pol miliónmi dolárov komédia Think Like a Man. Voľbou režiséra Tima Storyho a hereckého obsadenia cielil film predovšetkým na afro-americké publikum a to sa, zdá sa, vyplatilo. Uvedenú sumu sa totiž podarilo zhromaždiť len z dvoch tisícok kín – pritom dnes už sú podobné filmy bežne nasadzované do viac než 3000 sál.

Dôkazom toho je aj druhý Šťastlivec. Romantický film so Zacom Efronom v hlavnej úlohe sa uviedol v o viac než tretinu vyššom počte kín ako Think Like a Man, no na víťazstvo to ani zďaleka nestačilo. Aj 22 a pol milióna dolárov je však momentálne považovaných za úspech, zvlášť keď sa aj tomuto filmu podarilo preskočiť Hry o život.

Neohrozený víťaz štyroch predchádzajúcich víkendov sa však napriek tomu nemá za čo hanbiť. Hry o život na svoje pridali ďalších takmer 15 miliónov a svoje americké konto navýšili už na 358 miliónov dolárov a podarilo sa im prebiť pred ďalšiu novinku, Chimpanzee. Dysneyovský enviro-dokument zarobil prekvapivo až vyše 10 a pol milióna dolárov a obsadil štvrtú priečku, k čomu určite prispel aj v USA populárny Ďeň Zeme.

Takmer 10 miliónov si na piatej pozícii pridala do prasiatka komédia The Three Stooges, ktorú s ôsmymi miliónmi nasleduje jej hororový príbuzný The Cabin in the Woods. Siedme miesto obsadili s takmer 5 a pol miliónmi Prci, prci, prcičky: Stretávka. Cameronov Titanic 3D tak s 5 miliónmi klesol až na ôsmu priečku, no ani tu nie je dôvod na smútok, keďže znovuuvedenie slávneho filmu o slávnej lodi prinieslo, z celého sveta a Spojených štátov spolu už takmer 270 miliónov.

Zvyšné dve miesta v Top 10 si rozdelili úspešná komédia 21 Jump Street (takmer 5 miliónov) a Snehulienka, ktorá tentoraz získala necelých 4 a pol milióna dolárov.

Nabudúce sa do kinosál chystá pestrá zmeska. Premiéru bude mať mysteriózny Havran, romantická komédia Zásnuby na dobu neurčitú, akčný krimi thriller Safe a animovaný Piráti! od štúdia Aardman.

Zdroj: Boxofficemojo.com