Aj po štvrtý krát v rade začína Box office report rovnakou informáciou. Hry o život naďalej suverénne kraľujú rebríčku komerčnej výkonnosti na najväčšom filmovom trhu sveta. Tentoraz filmu na prvé miesto stačilo aj 21 miliónov dolárov a novinky sa tak opäť museli uskromniť s nižšími pozíciami a prijmami.

Najúspešnejšou z nich sa napokon stala bláznivá komédia The Three Stooges. Adaptácia televízneho seriálu pod režisérskym dohľadom bratov Farrellyovcov sa ale blíži k ich najznámejšiemu počinu – Blbý a blbší – len štýlom, nie kvalitou. No 17 miliónov nie je, s prihliadnutím na „kvalitu“ filmu, až takou katastrofou, hoci tridsaťmiliónový rozpočet sa bude vykrývať ťažko.

Naopak, tretie miesto obsadil mimoriadne chválený The Cabin in the Woods. Hororová komédia z produkcie Jossa Whedona, ktorý nám 4. mája v pozícii režiséra naservíruje komiksových Avengers, si vystrašila takmer 15 miliónov dolárov, čo sa tiež považuje za mierne sklamanie.

Štvrtý Titanic 3D pokračuje s takmer 12 miliónmi a iba tridsaťpercentným prepadom návštevnosti v stabilnej plavbe kinami a potvrdzuje tak výhodnosť svojho znovuuvedenia v kinách. Dokonca sa mu podarilo za seba – na piatu priečku – odsunúť aj najúspešnejšiu novinku minulého víkendu, Prci, prci, prcičky: Stretávka. Podarenému návratu starej partičky sa totiž finančne natoľko nedarí a tentoraz sa musel uspokojiť s 10 a pol miliónmi.

Medzi šiestym a ôsmym miestom sa zoradili tituly ktoré delí len necelých 400 tisíc dolárov. Hnev titanov 3D si pripísal takmer sedem miliónov, nová verzia Snehulienky 6,8 a komediálny hit 21 Jump Street 6 a pol milióna dolárov. Iba na deviatu priečku sa tak prepracovala ďalšia z noviniek, akčná sci-fi o úteku z vesmírneho väzenia Útek z MS-1, ktorá z divákov vytiahla iba niečo vyše 6 miliónov dolárov. Prvú desiatku s 3 miliónmi uzatvára animovaný Lorax.

Na budúci víkend sa filmová ponuka rozrastie o komédiu Think Like a Man, romantického Šťastlivca a disneyovský dokoment Chimpanzee.

Zdroj: Boxofficemojo.com