A je tu ďalší megahit. Po Loraxovi sa druhým filmom roka s debutom nad sto miliónov dolárov stala adaptácia populárnej knihy Hry o život. V Amerike dokonca popularita predlohy vystrelila film k ohromujúcim 155 miliónom, vďaka ktorým si uchmatol prvé miesto v aktuálnom vydaní kasového rebríčka. Táto suma navyše predstavuje tretí najlepší otvárací víkend v dejinách (za ôsmym Harrym Potterom a Temným rytierom) a vôbec najúspešnejšiu premiéru pre film, ktorý nie je pokračovaním zabehnutej série. V Lionsgate si môžu gratulovať, pretože kúpou Summit Entertainment nielenže dostali pod svoju strechu výnosnú Twilight ságu, ale teraz aj sami vyprodukovali ešte úspešnejší projekt, ktorého rozpočet nepresiahol 80 miliónov dolárov. Cieľové publikum Hier o život je síce značne podobné publiku Twilightu, no doposiaľ nadmieru pozitívne recenzie sa pravdepodobne postarajú o to, že si film udrží divácky záujem o niečo dlhšie.

Filmový re-make seriálu 21 Jump Street však môže byť, tentoraz na striebornej pozícii, spokojný aj s vyše 21 miliónmi, pretože film tak v USA určite prekoná stomiliónovú hranicu. A vďaka svojim kvalitám má slušné vyhliadky aj mimo zámorského trhu.

Spomínaný Lorax sa umiestnil na tretej priečke a na svoje konto tentoraz pridal ďalších 13 miliónov a je vysoko pravdepodobné, že svoju púť americkými kinami zakončí s vyše dvesto miliónmi dolárov vo vrecku. Až za ním skončil tento víkend John Carter. Túto finančnú katastrofu aktuálnych 5 miliónov nespasí a u Disneyho si, zvlášť pri pohľade na úspech Hier o život, môžu búchať hlavy o stenu.

Piatu pozíciu si s 2 miliónmi stále drží vojnový Act of Valor, ktorý na šiestom a siedmom mieste tesne nasledujú Projekt X a A Thousand Words (oba po 1,9 milióna), pričom tieto dva filmy od seba delí len 25 tisíc dolárov.

Prvú desiatku uzatvára dráma October Baby (1,7 milióna), Nepriateľ pod ochranou (takmer 1 a pol milióna) a Cesta na tajomný ostrov 3D s 1,3 miliónom dolárov.

Najbližšie sa Hry o život pokúsi zosadiť nová Snehulienka (prvá z dvoch nových tohtoročných adaptácií klasickej rozprávky) a pokračovanie Súboja titanov, Hnev titanov 3D.

Zdroj: Boxofficemojo.com