Aj keď do amerických kín cez víkend vstúpili dve komerčne ambiciózne novinky, ani ich spojené tržby sa zďaleka nevyrovnajú výnosom Hier o život. Tie pridali na svoje konto tentoraz vyše 61 miliónov dolárov a opäť obsadili prvé miesto. Film už na americkom trhu dosiahol závratné štvrťmiliardové tržby. To, že na túto métu sa v dejinách rýchlejšie dopracovali iba ďalšie štyri filmy, triumf štúdia Lionsgate len ďalej zvýrazňuje.

Aktuálnym premiéram tak ostali len zvyšné medailové pozície. V lepší výsledok určite dúfali najmä tvorcovia Hnevu titanov 3D, pretože zarobených 34 miliónov výrazne zaostáva za 63-miliónovým debutom Súboja titanov pred dvoma rokmi. 3D mánia však už opadla a spomienky na rozpačitý prvý diel neumožnili väčšie dolárové žne.

Tretia tak skončila bizarne pôsobiaca Snehulienka. Nová, Bollywoodom dochutená adaptácia klasickej rozprávky od indického režiséra Tarsema Singha vyzbierala iba 19 miliónov dolárov. Iba Julia Roberts v role zlej kráľovnej k pokrytiu 85-miliónového rozpočtu jednoducho nestačí.

Na štvrtom mieste sa úspešne drží komediálny hit 21 Jump Street. Nízky, iba 27-percentný prepad v porovnaní s predchádzajúcim víkendom priniesol ďalších 15 miliónov dolárov a definitívnu istotu, že film čo nevidieť v USA dosiahne na sto miliónov. Podobne sa na piatej priečke s 8 miliónmi darí aj animovanému Loraxovi, pričom ten už siaha po dvojnásobku celkových ziskov svojho súpera o priečku vyššie.

Kasový prepadák John Carter: Medzi dvoma svetmi klesol s 2 miliónmi na šiestu pozíciu. Za ním sa na siedme miesto vyšplhal pozvoľne expandujúci Salmon Fishing in the Yemen, ktorému sa zo štyroch stoviek kín podarilo získať vyše 1,2 milióna dolárov.

Do Top 10 sa ešte vošli Act of Valor (1 milión), A Thousand Words s Eddiem Murphym (900 tisíc) a Cesta na tajomný ostrov 3D (vyše 800 tisíc dolárov)

O ďalší útok na doposiaľ neotrasiteľnú pozíciu Hier o život sa počas najbližšieho víkendu pokúsi štvrtá časť prcičkovskej série Prci, prci, prcičky: Stretávka a 3D verzia megahitu Jamesa Camerona, Titanic, ktorý prichádza do kín takmer presne po storočí od potopenia legendárneho parníka.

Zdroj: Boxofficemojo.com