Milovníci kvalitných filmov sa už teraz môžu tešiť na blížiaci sa 7. ročník Medzinárodného filmového festivalu, ktorý sa bude konať v Bratislave v dňoch 2. 12. až 10. 12. 2005. 140 snímkov z celého sveta sa bude premietať v siedmich kinosálach v multiplexe Palace Cinemas v Auparku.

Najväčšia pozornosť divákov sa upiera hlavne na medzinárodnú súťaž prvých a druhých hraných filmov, v ktorej sa filmy uchádzajú o hlavnú cenu Grand Prix. Ostatné programové sekcie sú: Made in Europe, Proti prúdu, Making Money, Svetový čas, Národné hity, Focus : I LOVE UK, Film a hudba III. – Legendy a klipy, Azyl – krátkometrážna tvorba, Mikuláš, Slovenské filmy 2005 a Zvláštne uvedenie.

Na festivale bude uvedených mnoho filmov, ktoré už na zahraničných filmových festivaloch získali rôzne ocenenia – napr. čierna komédia Zamrznutá krajina (hlavná cena na MFF v Göteborgu) či absurdná drama Smrť pána Lazarescu rumunského režiséra Cristia Puiua (nominácia na Európsku filmovú cenu). Zaujímavé môžu byť aj dva ruské akčné thrillery Boj s nepriateľom a Osobné číslo, uspešná dánska komédia Adamove jablká alebo strhujúci španielsky dokument Real: The Movie, ktorý je vraj jediným skutočným filmom o jednom z najslávnejších futbalových klubov (Real Madrid).

Slovensko má na festivale svojho zástupcu len v podobe koprodučného snímku Piatok alebo iný deň belgického režiséra Yvan Le Moina, ktorý už v r. 1999 vyhral na MFF v Bratislave hlavnú cenu. Česká republika sa zas predstaví českou-nemeckou smutnou komédiou Štěstí režiséra Bohdana Slámu.

Viac informácii o Medzinárodnom filmovom festivale nájdete na oficiálnej stránke www.iffbratislava.sk, kde sa v blízkom čase objaví aj jeho kompletný program .