Batman Begins © 2005 Warner Bros. Batman Begins © 2005 Warner Bros.

V dnešných časoch patria filmy nakrútené podľa komiksov medzi veľmi obľúbené a, čo je pre filmové štúdia najdôležitejšie, aj veľmi výnosné. A tak sa vo WarnerBrose rozhodli vzkriesiť legendu tohto žánru.

Batman Begins sa odohráva niekoľko rokov pred pôvodným príbehom. Bruce odchádza do Japonska krátko po smrti rodičov. Výlet ho mal postaviť na nohy, ale namiesto toho sa zaplietol s ninja gangom. Niečomu sa u nich priučí a vracia sa do Gothem City, kde si všíma pravú tvár svojho domova, kriminalitu a korupciu na tých najvyšších miestach (ako u nás:). Pod svojim sídlom nájde jaskyňu a začína sa príbeh superhrdinu. Bruce bude postavený pred dilemu, akej musel v poslednom čase čeliť asi každý superhrdina. Stať sa Batmanom alebo nie?

Producenti na tomto projekte vôbec nešetria. Na filmovom plátne sa v úlohe Batmana objaví Christian Bale, v úlohe verného komorníka Alfreda Michael Caine. V ďalších úlohách sa objavia nemenej známe tváre ako Morgen Freeman, Gery Oldman, Liam Neeson, Katie Holmes a ďalší. Obsadenie je skutočne hviezdne. Nádejne vyzerá aj režisér Christopher Nolen (Memento, Insomnia), ktorý by mohol do žánru priniesť svieži vietor. Americká premiéra je momentálne naplánovaná na 17. júna 2005.