Baz Luhrman Baz Luhrman sa konečne znova dal dokopy s Nicole Kidman a spoločne pripravujú veľký romantický epos, ktorý je prirovnávaný k legendárnej klasike Odviate Vetrom, s názvom Australia, ktorý sa odohráva, ako správne tušíte v Austrálii.

Dej filmu sa odohráva počas druhej svetovej vojny a sústredí sa na príbeh mladej šľachtičnej, ktorá zdedí obrovský ranč. Keď si však anglický rančeri dajú za ciel jej dobytok odobrať, spoji sily s drsným poháňačom dobytka aby viedol takmer dvojtisícový dobytok cez tie najnevďačnejšie kraje, ktoré celia útokom japonských leteckých síl, ktoré sa vracajú z Pearl Harbor.

Vyzerá to na ďalšiu kvalitnú Luhrmanovsku gýčovosť, čo poviete? Na scenári sa okrem Luhrmana samotného podieľali aj Stuart Beattie (autor Pirátov z Karibiku) a Ronald Harwood (spoluautor Polanskeho Pianistu či dokončovanej adaptácie románu Láska v časoch cholery).

V obsadení, ktoré ma byt slovami režiséra čisto austrálske, zatiaľ okrem Kidmanovej figuruje aj Hugh Jackman, ktorý stelesni Kidmanovej spoločníka na dlhej ceste Austráliou. Stomiliónoveho eposu sa dočkáme už v roku 2008.