AnimeSHOW 2008 je 1.ročník medzinárodneho festivalu comicsu, anime, japonskej kultúry a počitačových hier a ostatných releventných elementov dobrej zábavy.

1.ročník festivalu organizuje nezisková organizácia OZ AnimeCrew, GamesWEB.SK a Xagnam v spolupráci s ďalšimi partnermi za účelom priblíženia fenómenu tejto kultúry širšiemu publiku na Slovensku. Festival AnimeSHOW 2008 je poriadaný pod záštitou Japonskeho Veľvyslanectva.

AnimeSHOW si kladie za cieľ nie len priblížiť fenomén tejto popkultúry, ale aj poskytnúť edukáciu fromou prednášok a workshopov a  tvorivú alternatívu trávenia voľného času. V neposlednom rade poskytuje priestor našim výtvarníkom, comicsovým tvorcom na odprezentovanie vlastných diel a získavať podporu pre tvorbu diel.

Festival poriadajú organizátori unikátnych festivalov Comics Salón 2007 a Istrocon 2007, ktoré v priebehu troch dní navštívilo neuveriteľných 6048 návštevníkov.

Program:

V priebehu celého festivalu bude paralelne v 6 sekciách prebiehať rôznorodý program členený podľa jednotlivých sekcií festivalu – Comicsu, Anime, Japonska a Hier . Chýbať nebúde ani pútavý sprievodný program.

Program je postavený tak ,aby pobavil a pripravil poznanie pre ľudí každej vekovej kategórie príjemnou formou.

Medzi hlavné sprievodné programy určite patrí súťaž o najlepšie kreslené dielo v kategórií FanArt. Ďalej sa bude odohrávať súťaž Cosplay o najlepší kostým hrdinu z filmov, hier alebo anime a na záver budeme hladať najlepšieho speváka v Singstar-Karaoke a tanečníka v tanečnej súťaži Dance Dance Revolution.

Vrámci filmov sa návštevníci môžu tešiť na filmové trháky ako Transofrmes, Samuraj, ako aj prezentáciu najnovších anime filmov v spolupráci s TV Animax.

Herná sekcia ponúkne exkluzívny turnaj v hre FIFA na 16x PlayStation 2 konzolách v spolupráci s EA, Sony a Coca Colou. Taktiež nebudú chýbať turnaje a voľné hranie noviniek na PlayStation 3, 2 a PSP.

Japonská kultúra sa predstaví rôznymi zaujímavými prednáškami o skladaní o zvykoch, origami, bojových umeniach, jedle, znakoch, kimonách a rôznych iných zaujímavostiach z krajiny vychádzajúceho slnka.

Fanúšikovia japonského anime sa nabažia vynikjúceho anime, prednášok na tému anime, mangy a budú môcť prevetrať svoje schopnosti v AnimeQuize. Zúčastniť sa krstu druhého dielu mangy Warcraft a workshopu v kreslení mangy.

Comicsová sekcia taktiež uvedie zaujímavé prednášky o comicse, ako aj výstavu comicsových diel zo Slovenska a zahraničia.

A chýbať nebude ani príjemné posedenie v čajovni alebo za spoločenskými hrami ako Carcassone, Osadníci a podobne. Prípadne si môžte zahrať turnaj v kartovej hre Yu-Gi-Oh a World of Warcraft.

Detaily:

AnimeSHOW 2008 sa uskutoční 23. februára 2007 v priestoroch DK Dúbravka na Saratovskej ulici 2/A v Bratislave. Začne sa v sobotu o 9:00 a skončí o 24:00.

Ďalšie informácie nájdete na www.animeshow.sk