Jean_Luc_Godard20 príbehov z mesta lásky, z nádherného Paríža. Film „Paris, Je T’aime“, ktorý odštartoval na filmovom festivale v Cannes, kde bol mimoriadne kladne prijatý, sľubuje skutočne ohromujúce zážitky.

Každý z dvadsiatich príbehov nesie názov jednej z francúzskych štvrtí a každý príbeh neskrýva ani tak súvislý dej, ako skôr denné obrazy lásky. Ako zaujímavosť podotknem, že režisérom jedného z nich sa mala stať doslova a do písmena žijúca režisérska legenda Jean Luc Godard (na fotke).

Čo však ale nič nemení na fakte, že by vám tento zaujímavý a experimentálny počin nemal uniknúť. Okrem Toma Tykwera(Nebo) sa tu stretli bratia Coenovci, Alfonso Cuarón, Alexander Payne(Bokovka), Gus Van Sant, či Gerard Depardieu.

A rovnako zvučné je aj obsadenie, ktoré teraz plným právom zasluhuje titul hviezdne. Popri francúzskych hviezdach, ako je napríklad Ludivine Sagnier, Juliette Binoche, Gaspard Ulliel, či Gerard Depardieu, tu môžete vidieť aj Elijaha Wooda, Nicka Nolteho, Boba Hoskinsa, Emily Mortimerovú, Natalie Portmanovú, Steva Buscemiho, Willema Dafoa a Maggie Gyllenhaalovú.

Či sa tohto filmu dočkáme aj na Slovensku je bohužiaľ otázne.