O sľubne vyzerajúcom projekte State of Play, ktorý vychádza z rovnomerného britského seriálu, sme vás už informovali. Obsadenie priam žiarilo samými hviezdami (Brad Pitt, Edward Norton, Helen Mirren…) a všetko nasvedčovalo tomu, že sa môžeme tešiť na riadny trhák.

Ale skôr než prídeme k tomu veľkému ALE, ku ktorému došlo, pripomeňme si obsah projektu, ktorému velí Kevin Macdonald (režisér vynikajúceho thrilleru Posledný škótsky kráľ). Team investigatívnych reportérov sa spolu s policajným vyšetrovateľom pokúša vyšetriť záhadnú vraždu kongresmanovej milenky.

A teraz to ALE. Bradovi Pittovi, ktorý má opúšťanie nakrúcania o päť minút dvanásť v obľube (naposledy sa tak kvôli nemu odložila premiéra filmu Fontana o niekolko rokov), zrazu pripadalo, že scenár sa neuberá tým spôsobom akým by sa mal a pár dní pred nakrúcaním z projektu vycúval. Jeho príklad nasledoval aj jeho kolega Edward Norton a bol na svete veľký problém. Ku krachu produkcie však nedošlo a za dvoch hercov sa veľmi rýchlo našla náhrada. Brada Pitta vystrieda o triedu kvalitnejší Russel Crowe a Edwarda Nortona zase o triedu horší Ben Affleck (!). Vo vedľajších úlohách však uvidíme celú plejádu veľkých herečiek: oscarová Helen Mirren, Robin Wright-Penn alebo Rachel MacAdams.

Autorom konfliktného scenára je Matthew Michael Carnahaan, ktorý má s politikou vo filme nemalé skúsenosti: na jeho konte svieti Kráľovstvo či Redfordovi Hrdinovia a zbabelci.

Nakrúcanie je teda už v plnom prúde a dúfajme, že napriek nemalým problémom vznikne výborný film. Presvedčíme sa o tom budúci rok.