Tak je to konečne oficiálne. Peter Jackson a New Line Cinema si podali ruky, na pohľad nekonečný súdny spor je ukončený a filmová adaptácia Hobbita ma zelenú! Oficiálnym sa stal aj fakt, že tento krát to pod palec dostane iný režisér, keďže Jacksona čaká roboty vyše hlavy- momentálne nakrúca drámu Lovely Bones a pripravuje sa na spoločný veľkolepý 3-D projekt so Stevenom Spielbergom, adaptáciu populárneho komiksu Tintin.

Poďme ale naspäť do Stredozeme. Najskôr treba povedať, že Jackson síce nebude nakrúcaniu veliť, zostáva však na poste výkonného producenta. Ďalej potvrdzujeme klebetu, že Hobbit bude uvádzaný ako dva filmy (pričom prvý má premiéru v roku 2010). No a to najlepšie na záver. Jacksona na režisérskej stoličke zastúpi Guillermo Del Toro, autor fantastického Faunovho labyrintu (dvojica plánovala spoluprácu už pri skrachovanom sci-fi Halo).

Na čo sa teda môžeme ešte tešiť? Takže, Jackson plánuje Hobbita viacej prepojiť s trilógiou Pána Prsteňov (šušká sa aj o zakomponovaní Aragorna). Z pôvodného obsadenia prisľúbili účasť Andy Serkis v úlohe Glocha/Gluma a Ian McKellen ako čarodejník Gandalf. Máme sa vraj tešiť aj na návrat Cate Blanchett, ktorej postava kráľovnej elfov Galadriel, by pri prípadnom zakomponovaní plnila úlohu rozprávača. O obsadení hlavnej postavy, hobbita Bilba sa vedu siahodlhé klebety, no fanúšikovia dali svoj názor jasne najavo: malého hrdinu by podľa nich mal stvárniť britsky herec Martin Freeman (Stopárov sprievodca po Galaxii, Láska nebeská).

Nakrúcanie už teraz mimoriadne očakávaného filmu by sa malo začať v roku 2009, pričom budú vznikať obidva filmy naraz. Premiéry budú v rokoch 2010 a 2011.