Popri snímke The Black Dahlia Briana De Palmu, ktorý je hodnotený ako jeden z prvých nádejných oscarových filmov tohto roku, sa do pokladnice žánru film noir pridá aj Hollywoodland, ktorý má takmer identický námet, oba filmy sa totiž krútia okolo zavraždenia hereckej hviezdy.

Hollywoodland rieši jednu z najznámejších nevyriešených vrážd v histórii celej továrne na sny, o zavraždení Georga Reevesa, ktorý bol slávny najmä ako predstaviteľ Supermana v populárnom seriáli z 50tych rokov.

V réžii prevažne seriálového autora Allena Coultera (z jeho tvorby spomeňme niekoľko dielov seriálu Sex v Meste, Odpočívaj v pokoji, Rím..) uvidíme v hlavnej úlohe neoblomného detektíva a držiteľa Oscara Adriena Brodyho (naposledy v King Kongovi) a v úlohe zavraždeného Supermana Georga Reevesa zase Bena Afflecka (milá irónia je, že bol jeden z horúcich kandidátov na post nového Supermana) a ako jeho milenku Toni Manix uvidíme na Oscara nominovanú Diane Lane.

Film mal európsku premiéru na Benátskom filmovom festivale, kde ho prijali s nadšením a špekuluje sa o Oscarovych šanciach Diane Lane.