Po dokončenej očakávanej westernovej dráme The Assasination of Jesse James režiséra Andrew Dominika s Bradom Pittom a Caseym Affleckom v hlavných úlohách, ktorý rozpráva slávny príbeh o rivalstve medzi Robertom Fordom a Jessem Jamesom, ktorých rozpory vyústili k zavraždeniu slávneho kovboja, sa Hollywood znova vráti na divoký západ.

Film 3:10 to Yuma rozpráva príbeh rančera, ktorý súhlasí s tým, aby držal u seba zatknutého zločinca, ktorý čaká na príchod vlaku, ktorý ho má odviesť na súdny proces v Yume. Potom čo sa zločinec pokúsi trošičku postrašiť čestného rančera začne neľútostný boj pováh.

K hlavným úlohám sú viazaní Christian Bale a Russel Crowe, ktorý už má westernovú prax z filmu Rýchlejší ako Smrť. K filmu napísal scenár Stuart Beattie, ktorý má na svojom konte prvý diel Pirátov z Karibiku, vynikajúci thriller Collateral či pripravovaný epos Baza Luhrmana.

Ako režiséra by sme mali vidieť Jamesa Mangolda, ktorý nedávno predstavil svoj životopisný film o Johnnym Cashovi, Walk The Line. Film by sa mal natáčať na jeseň tohto roku a uzrieť svetlo sveta by mal v roku 2007.