/Jon Stewart – moderátor
„ Dobrý večer každému- dámy, páni, …Felicity.“(Felicity Huffman bola nominovaná za najlepšiu herečku v hlavnej úlohe za film Transamerica, kde si zahrala transexuála.)

„ Práve teraz nás sledujú milióny ľudí z celého sveta- polovica z nich bude onedlho adoptovaná Angelinou Jolie. Ja sám som na čakacej listine.“
(Len pripomínam, že Angelina ma dve adoptované deti a Jon Stewart má 43 rokov.)

„ Pozrite sa na týchto ľudí, ktorých okrádate. Sú tu dokonca ženy, ktoré si nemohli dnes večer dovoliť niečo, čím by zakryli svoje poprsie.“
( o nelegálnom šírení filmov na Internete )

„ Bjork tu dnes večer nemohla byť – skúšala si svoje Oscarovské šaty a Dick Cheney ju zastrelil.“( Dick Cheney, americký viceprezident, vo februári pri love prepelíc postrelil jedného postaršieho pána priamo do tváre. No a Bjork a jej labuť, ktorú si omotala okolo krku na Oscarov 2002 ho pravdepodobne znova vyprovokovali.)

„ Matt Dillon, nominovaný za film Crash je tu s dnes s nami tiež. Vedľa neho sedí Sandra Bullock, tiež z Crash-u. Taktiež Terrence Howard.. Don Cheadle. Brendan Fraser. Ryan Phillippe. Viete čo, zdvihnite ruku, ak ste v Crash-i nehrali!“( Film Crash má skutočne hviezdne a početné obsadenie.)

„ Pre vás, čo si doma robíte štatistiku. Martin Scorsese žiaden Oscar, Three Six Mafia – jeden.“( Asi nikto nečakal, a zjavne ani Jon Stewart nie, že Oscara za najlepšiu pieseň získa černošská rapová skupina, ktorá by sa skôr hodila na odovzdávanie cien MTV. Martin Scorsese bol doteraz už päť krát nominovaný na Oscara, a napriek tomu, že patrí medzi uznávaných režisérov, žiadneho nikdy nezískal.)

/Ben Stiller sa pre odovzdávanie Oscara za vizuálne efekty navliekol do ohavnej zelenej kombinézy, aby demonštroval možnosti využitia techniky green screen. Keď ozrejmil o čo mu ide, na hlavu si dal masku z toho istého materiálu, aby bol Oscar prvýkrát v histórií udelený nikým.
( Ak som to vysvetlila zle, tak si len predstavte mužíčka v zelenom overale, ako predstiera, že ho nikto nevidí a hromovým hlasom vyzýva obálku: Obálka, čarodejnou silou filmu – otvor sa! )

Will Farrel a Steve Carell odovzdávali cenu za make-up a ich rozhovor sa točil okolo Carell-ových mihalníc a jeho parféme „Ananásové blaho“.

Yves Darondeau, ktorý dostal cenu za najlepší dokumentárny film Putovanie tučniakov: „Vidieť toľko oblekov pokope, to je ako pozerať náš film.“