Vyzerá to tak, že Robert Zemeckis dal zbohom tradičnému filmovaniu. Revolučná technika Performance Capture (využitá prvý krát v jeho Polárnom Exprese) mu tak učarovala, že hneď po rovnako nakrútenom historickom epose Beowulf (v hlavných úlohách s Anthony Hopkinsom, Angelinou Jolie či Crispinom Gloverom) sa pustí do ďalšej vianočnej klasiky s názvom Vianočná koleda.

Jedna z najkrajších poviedok všetkých čias hovorí príbeh arogantného pána Scrooga, ktorý zanevrel na Vianoce. V spánku ho však navštívia traja Duchovia Vianoc reprezentujúci minulosť, prítomnosť a budúcnosť a obnovia tak jeho zabudnutú lásku k Vianociam.

Ako Ebenezera Scrooga uvidíme Jima Carreyho, ktorému pripadli aj úlohy všetkých troch Duchov Vianoc. V úlohe šľachetného pána Fezziwiga uvidíme Zemeckisovho dobrého kamaráta Boba Hoskinsa, s ktorým už nakrútil animovanú „kriminálku“ Kto obvinil králika Rogera? (film spravil v animačnej technike obdobnú revolúciu ako performance capture).

Premiéra nie je ešte stanovená, keďže Robert Zemeckis má plné ruky prace s Beowulfom, ale vzhľadom na náročnosť filmovania pomocou performance capture a taktiež na vianočnú tematiku filmu môžeme predpokladať, že sa Christmas Carol dostane do kín v decembri roku 2009.