V uplynulom týždni sme sa viac pozreli na pripravované snímky v Hollywoode, neobišli sme však ani slovenskú kinematografiu a jedno prekvapenie prišlo z Ázie.

Nové trailery nájdete pravidelne na našej online službe TrailerWatch (link).

Tower Heist

Po dlhšom čase to máme komédiu a to kriminálnu s celkom zaujímavým obsadením. Ben Stiller, Matthew Broderick, Eddie Murphy, Casey Affleck, Téa Leoni a Alan Alda.

Príbeh o ťažko pracujúcej partii, ktorú zamestnával bohatý obchodník. Zarábal však na finančných podvodoch, kvôli čomu teraz trpia aj oni. Rozhodnú sa ukradnúť z jeho luxusného bytu 20 miliónov dolárov. Premiéra 4. novembra v USA i v ďalších krajinách.

Kocúr v Čižmách

Čo by to boli za Vianoce, ak by v našich kinách neposkakovala aspoň jedna chlpatá zverina. Od nenásytných tvorcov Shreka sa na Vašu peňaženku vrhá milučký kocúrik s hrdinským srdcom :).

Animovaná komédia rozpovie príbeh, toho, čo sa dialo, kým sa Kocúr v čižmách prikmotril k starému známemu zlobrovi. Kam sa však hrabe Kráľovstvo za siedmymi horami, pôjde o budúcnosť celého Sveta! Premiéra 28. októbra v USA, na Slovensku a v Česku od 1. decembra.

J. Edgar

Clint Eastwood uvedie 9. novembra do amerických kín svoj najnovší film. Životopisný príbeh o zakladateľovi FBI J. Edgarovi Hooverovi, v hlavnej úlohe Leonardo DiCaprio. Možno najväčší hit tejto jesene.

V ďalších úlohách Naomi Watts, Josh Lucas, Armie Hammer, Judi Dench a mnohí ďalší. Scenár napísal Dustin Lance Black, autor scenára drámy Milk (2008), za ktorú získal okrem iných cien aj Oscara.

Viditelný svět

Viditeľný svet je najnovším počinom slovenského spisovateľa a režiséra Petra Krištúfka. U nás od 3. novembra. Na festivaloch zbiera film zatiaľ len dobré ohlasy.

Hlavný hrdina Oliver (Ivan Trojan) je letový dispečer, toto povolanie si vyžaduje presnosť, precíznosť, vyrovnanosť a zmysel pre logiku. V súkromnom živote je naopak osamelý a nevyrovnaný. Oliver sleduje mladú rodinu a zo začiatku obdivuje ich šťastie a rodinnú pohodu. PPostupne však zisťuje, že to všetko je veľmi vratké a ľahko ovplyvniteľné. Pokúša sa teda, najprv náhodne, potom postupne čoraz smelšie, zasahovať im do života a ich domnelé šťastie si privlastniť.

1911 Revolution

Film, ktorý si pripomína sté výročie čínskej revolúcie z roku 1911 a zároveň aj stá snímka Jackieho Chana – reč je o historickej dobrodružnej dráme Xinhai geming.

ackie Chan sa vracia k dramatickým rolám. Stelesní vodcu vzbury, ktorá viedla k zvrhnutiu posledného cisára v Číne a vyhláseniu republiky. J. Chan film nielen produkoval, ale spolu s Li Zhangom aj režíroval. Napriek tomu, že na jeho vážne role nie sú naši diváci zvyknutí, nevieme sa ubrániť zvedavosti.