Terminátor sa dostal do dražby po tom, čo produkčná spoločnosť Halcyon Inc., skrachovala. Tej vznikli dlhy kvôli produkcii filmu Terminátor Salvation, ktorý zarobil síce 371,4 miliónov amerických dolárov po celom svete, ale vyše 200 miliónov bolo použitých na výrobu filmu a 150 miliónov na marketing. Ani predaj DVD diskov nie je vysoký (očakávali väčšiu predajnosť), priniesol necelých 20 miliónov dolárov. A keďže veľká časť tržieb ostáva kinám a distribútorom, náklady sa nepokryli.

Terminator Salvation, 2009 © Waner Bros.

Keď šiel do kín Terminátor 2: Deň zúčtovania, práva vlastnili Carolco (50%) a Gale Anne Hurd (50%), exmanželka Jamesa Camerona (ten jej predal polovicu práv za symbolický jeden dolár, ako darček. V Hollywoode sa nedajú darovať práva). Carolco ďalší film nenakrútil a skrachoval. Producenti sa z toho dostali a založili C2. Za 15 miliónov kúpili práva od Gale Anne Hurd a nakrútili Terminátora 3: Vzbura strojov. Keďže Arnold odišiel do politiky a nemali ďalšie nápady, opäť skrachovali, a práva kúpil Halcyon Inc. Ten sa pustili do výroby snímky Terminátor Salvation, ktorá mala premiéru v máji 2009.

Salvation spolufinancovali štúdia Sony Pictures (160 miliónov) a Warner Bros (60 miliónov). Financovali aj reklamu a celosvetovú distribúciu. Sony a Warner Bros na tomto projektie tiež stratili pár desiatok miliónov dolárov, ale tak veľké spoločnosti to na kolená nepoloží. Halcyon je v dlhu 40 miliónov.

Práva budú predané do konca novembra. Najväčší záujem o „zakliatu“ značku prejavilo už spomínané Sony Pictures. Ponúkané práva sa nevzťahujú na predchádzajúce filmy, iba oprávňujú vlastníka natáčať nové projekty, či už filmy, seriály alebo spin-offy a remaky pod značkou Terminátor. Cena ešte nie je známa, ale pravdepodobne to bude presne suma, ktorú Halycyon dlhuje.

Obrovský záujem prejavil aj Joss Whedon, tvorca seriálu Buffy, premožiteľka upírov. Chce pokračovať v novozačatej trilógii, pretože filmovú sériu zbožňuje. Ten však za práva ponúka smiešnych 10 000 dolárov.