Tak predsa. Klebety o novej trilógii nadväzujúcej na legendárnu sci-fi sériu Terminátor sa potvrdili a projekt s názvom Terminator Salvation: Future Begins ma zelenú.

Film sa priamo napája na dej tretieho Terminátora a udalosti, s ktorými sa zoznámime v seriáli The Sarah Connor Chronicles (ktorá ma fungovať ako taký mostík medzi oboma kolosmi). John Connor spolu s jeho snúbenicou Kate Brewster (hrala ju Claire Danes) zakladajú z preživších „Súdneho dna” odboj proti armáde kyborgov, ktorú pomaly začína zostavovať zákerný SkyNet. Ako sa však ukáže, aj v ich radoch nájdu zradcu, ktorý má tajomstvo, aké nikto nečakal.

To, ako sa bude séria odvíjať sa dalo čakať. Čo je však ozaj prekvapujúce je to, že to dostal pod palec chlapík menom McG, muž ktorý stvoril Charlieho anjelov a jeho pokračovanie. Na scenári pracuje tím Johna D. Brancata, Michaela Ferrisa a Davida C. Wilsona. Z ich prace zišiel tretí Terminátor, Aeon Flux alebo seriál Sieť. A kto bude v hlavnej úlohe? Nik iný než vynikajúci Christian Bale, pre ktorého to bude ďalšia kultová postava.

Film sa nachádza v štádiu pre-produkcie a čoskoro budú známe ďalšie tváre z obsadenia. Nakrúcanie by sa však malo spustiť ešte tento rok a premiéra je naplánovaná na Jún 2009 (kedy oslávi prvý Terminátor svoje 25. výročie).