Nebude to prvýkrát, čo píšeme o projekte Inglorious Bastards. Quentin Tarantino o ňom začal rozprávať už niekedy v 90. rokoch. Na verejnosť sa dostávali zvyčajne len informácie o tom, koho by v ňom rád videl a menšie útržky príbehu. Vysnenú zostavu tvorili niekdajšie akčné hviezdy Arnold Schwarzenegger, Bruce Willis a Silvester Stalone. Z rôznych príčin sa ich nikdy nepodarilo dať dokopy.

O tomto filme sa začalo opäť intezívnejšie hovoriť začiatkom minulého roka. Vtedy sa zasa skloňovali mená Michael Madsen a Tim Roth. Následne uplynul rok aj niečo a prišlo zásadné vyjadrenie Quentina Tarantina na festivale v Cannes. O rok tam chce Inglorious Bastards ukázať svetu. Toľko teda rekapitulácia, teraz sa pozrieme na novoty.

Snímka Inglorious Bastards konečne dostáva reálne kontúry. Quentin Tarantino už má scénar viac-menej hotový a začiatok nakrúcania je naplánovaný na 13. septembra v Nemecku. K zdarnému koncu postupuje aj casting. Hlavnú úlohu amerického plukovníka Aldo Rainea dostal Brat Pitt. Jeho postava velí skupine ôsmich vojakov, ktorých úlohou je zabiť nacistického generála. Táto samovražedná misia je ich jediná šanca, ako môžu uniknúť trestu smrti.

Vo filme má už úlohu britského generála potvrdenú Mike Myers (Špionátor) a u nás nie veľmi obľúbený Eli Roth (režisér Hostelu) stvárni jedného z vojakov. Rokovania ešte prebiehajú napríklad so Simonom Peggom (Jednotka príliš rýchleho nasadenia) a s Nastassjou Kinski.

Ťažko povedať, či sa môže stihnúť nakrútiť tento film z II. svetovej vojny za taký krátky čas. Predsa len, festival začína 13.mája. Vyzerá to však tak, že Quentin myslel aj na to a Inglorious Bastards budú zrejme dvojdielny film. Z toho mám určité (bližšie nešpecifikované) obavy.